2015. 12. 29.

Der Standard: 2015 Orbán Viktor éve volt

A Der Standard című liberális osztrák napilap Orbán éve című kommentárjában meglepő elismerést kapott a magyar miniszterelnök.
A cikk alcímében a szerző, Paul Lendvai publicista, újságíró megállapítja: a magyar miniszterelnök számítása „nemzeti és nemzetközi szinten is teljes egészében bevált”. Írásában annak okait elemzi, hogy „miért lehet Orbán Viktort hatalompolitikai sikerek tekintetében nemcsak hazájában, hanem európai szinten is a legsikeresebb politikusnak, ‘az év emberének’ tekinteni”.
Egy felmérést idézve kitér többek között arra, hogy a Fidesz másfél évvel a választások után „biztosan uralja a magyar politikát”. A szerző úgy látja, hogy a „széttagolt baloldali fantomellenzék” feltartóztathatatlanul elhal, a Jobbik jelentette esetleges veszélyt pedig sikerült legalábbis időlegesen elszigetelni.
Orbán ismét bizonyította kiváló politikai érzékét, amikor a globális menekültválság során már 2015 júniusától egy erőteljes kommunikációs kampánnyal „a muzulmán menekültekkel szembeni félelemre és elutasításra tett” – írta. Hozzátette: a magyarok 87 százaléka támogatja a kormány kurzusát menekültügyben.
Lendvai cikkét azzal zárja: Orbán Viktor számítása nemzetközi szinten is teljes mértékben bevált, joggal hivatkozhat arra, hogy szociáldemokrata kormányok vezette országokban is, mint Szlovákia és

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése