2015. 12. 16.

Újabb szent kapuk nyílnak a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség területén

Advent negyedik vasárnapján Gyulafehérváron, a 9 órakor kezdődő szentmise keretében Jakubinyi György érsek megnyitja a székesegyház szent kapuját, Kolozsváron pedig ugyanazon a napon Kovács Sándor főesperes-plébános a 6 órakor kezdődő szentmise keretében.


A főegyházmegyében a harmadik szent kapu ugyanazon a napon Kolozsváron nyílik. A főpásztor megbízásából Kovács Sándor főesperes-plébános tárja ki az este 6 órakor kezdődő szentmise elején a Szent Mihály-templom déli kapuját, hogy a hívek bűnbánattal és hittel haladjanak át rajta, így a szokott feltételek mellett elnyerhetik a szentévi búcsút.
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében az első jubileumi kaput advent harmadik vasárnapján nyitotta meg Jakubinyi György érsek Tamás József püspök, a ferences atyák és a papság jelenlétében a csíksomlyói kegytemplomban.
Mint ismeretes, Ferenc pápa a jubileumot meghirdető Misericordiae Vultus kezdetű bullájában írta elő, hogy a világ valamennyi egyházmegyéjében nyissanak szent kapukat, ezzel lehetővé téve a jubileum méltó megünneplését azok számára is, akik az év során nem tudnak eljutni Rómába.
Forrás és fotó: Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése