2015. 12. 30.

Soros ismét megszólalt egyoldalúan

Publicisztikát jelentetett meg a The Guardian című brit lap online kiadásában Soros György magyar származású, amerikai milliárdos üzletember – írja a Pesti Srácok internetes portál. A nemzetközi pénzügyi spekulációiról elhíresült Soros természetesen a migrációs krízisről és a terrorizmusról fejtette ki véleményét, a tőle megszokott stílusban.
Dolgozatát azzal indítja Soros, hogy “a terroristák és a demagógok akarnak megfélemlíteni minket, de ezt nem hagyhatjuk!” A mértékadó brit lap hasábjain azt írja, hogy mivel a terrorszervezetek, élükön az Iszlám Állammal rájöttek, hogy mi a nyitott társadalmak „Achilles-sarka”, ezért az Egyesült Államokhoz és az Európai Unióhoz hasonló országok komoly veszélybe kerültek. A tőzsdespekuláns szerint az érzelmek és a halálfélelem eltérítik a nyugati társadalmakat és vezetőiket a helyes útról, a józan ész útjáról.
Soros szerint ezek az érzelmek ezen országok polgáraiban irracionális érzéseket szülnek, a félelem pedig agyunk legprimitívebb részét aktiválja, amelynek hatására háttérbe szorulnak az egyéb normák, a normális gondolkodás és értékrend.
Szerinte a terroristák azt akarják elhitetni a nyugati világban élő fiatal muszlimokkal, hogy a terrorizmuson kívül számukra nincs más alternatíva, ez pedig a nyugati társadalmakban iszlamofóbiát vált ki és azt a hatást éri el, hogy az európaiak és az amerikaiak minden muszlimot terroristának fognak bélyegezni.
Arról természetesen egy szót sem írt, hogy bármiféle gátat kellene szabni a migrációs hullámnak és az egyre erősödő terrorveszélyről is mélyen hallgat az említett publicisztikában.
Az Európa külső határait megvédő Magyarország ellen többször is kirohanásokat intéző Soros György élesen bírálta Donald Trump amerikai republikánus politikust, aki szerinte olyan „szirén énekeket dúdol a fülekbe”, amelyek ezek ellen a „nyílt társadalmak” és a Soros által helyesnek tartott elvek ellen valóak.
A publicisztikát olvasva egyértelműnek látszik, hogy Soros György számára továbbra is sokkal fontosabb az ún. nyitott társadalmak fenntartása, mint az ellenőrizetlen migrációval szembeni hatékony fellépés és mindenki aki megvédené a hagyományos keresztény értékeket, azok életét a félelem irányítja, iszlámellenes és antiszolidáris – olvasható a Pesti Srácok hasábjain.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése