2015. 12. 13.

Migránsáradat: Ő látta előre, de nem hittek neki

2014 nyarán megrázó üzenettel fordult a nyugati világhoz az otthonából több ezer társával együtt elűzött Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek, amelyben gyakorlatilag előre jelezte a Nyugati világ felé azt a migránsáradatot, amely idén végigsöpört egész Európán.

Brutális eszközök a vallás nevében

Amel Shamon Nona, moszuli káld érsek keresztény közösségét az Iszlám Állam brutális eszközökkel megsemmisítette, amely közösség egyébként az egyik legősibb keresztény közösséget alkotta Irakban. Maalulában tűzzel-vassal kényszerítették az iszlám felvételére a keresztényeket. A vallás nevében népirtást követtek el az iszlamisták. Több ezer keresztényt és hadifoglyot mészároltak le, több száz embert, köztük gyerekeket és időseket pedig szomjhalálra ítélte – olvasható az ATV honlapján.
A káld katolikus egyház
A káld katolikus egyház (más néven: babiloni káld egyház) egy autonóm keleti katolikus egyház, mely elfogadja vezetőjéül a római pápát. Hívei elsősorban az asszírok (szírek) közül kerülnek ki. Az egyháznak nincs közvetlen kapcsolata az új-babilóniai kháld néppel; a káld nevet a 15. században vették fel, a hívek száma 700 ezer körül van, az egyházfő Louis Raphael Sako pátriárka Bagdadban székel. Szaddám Huszein idején mintegy 1,5 millió keresztény élt Irakban. 600 ezren Bagdadban, 60 ezren Moszulban, valamint Kirkukban és Bászrában is jelentős keresztény közösség létezett. A hagyomány szerint Jézus két tanítványa, Tamás és Tádeusz apostol alapította meg a térségben a keresztény egyházat. Az iraki keresztények száma egy évtized alatt a 1,5 millióról 200 ezer alá csökkent, az Iszlám Állam által elfoglalt területekről pedig teljesen eltűntek – olvasható a Wikipédián.

Keresztény holokauszt zajlik

Az Iszlám Állam fanatikusai keresztre feszítik az áldozataikat, mert ezt tartják a legmegszégyenítőbb büntetésnek.
Egy amerikai káld vallási vezető, Mark Arabo a CNN-nek adott interjújában nem kevesebbet állít, mint azt, hogy keresztény holokauszt zajlik Irakban. Moszulban van például egy park, ahol elmondása szerint a levágott gyermekfejeket póznára húzzák, hogy elrettentő például szolgáljanak a keresztények számára.

Az érsek előre látta a jövőt

„A mi szenvedésünk az európai és nyugati kereszténység sorsának az előszele” – nyilatkozta még 2014 augusztusában az érsek. „Próbáljanak megérteni engem, próbáljanak megérteni minket. Az önök liberális, demokratikus elvei itt gyakorlatilag nem érnek semmit. Meg kell érteniük azt, hogy mi is a közel-keleti realitás, mert egyre több muszlimot engednek be gyanútlanul az országaikba. Önök is veszélyben vannak. Bátor, erős és határozott lépésekre van szükség, még ha azok több ponton ellent is mondanak elveiknek. Minden ember egyenlő, de sajnos az iszlám nem vallja ezt a szép eszmét. A Nyugati keresztény értékek nem azonosak a muszlimok értékeivel. Amennyiben Önök, a Nyugati társadalmak ezt nem értik meg elég hamar, annak az ellenségnek lesznek az áldozatai, akit önök engedtek be az otthonukba” – fogalmazott a megrendítő üzenetében a káld érsek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése