2015. 12. 14.

Ébredezik Angela Merkel

Az európai migránsválság kezelésében az uniós külső határok védelme a legfontosabb, a migránsok tagállamok közötti elosztása pedig egy „másik fejezet” – mondta Angela Merkel német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban.
A kancellár az ARD országos közszolgálati televíziónak nyilatkozva kiemelte, hogy Németországnak humanitárius kötelezettségei mellett „Európának is” meg kell felelnie.
Németországnak „kötelessége” fellépni Európa „egységességének” megőrzéséért, „ezért örülök, hogy a külső határok védelme egyre inkább elfogadásra és támogatásra talál” – mondta a kancellár.
Meg kell őrizni a belső határőrizet nélküli schengeni övezet egységét, hiszen a szabad mozgás lehetősége „gazdasági sikereket” eredményezett Németországnak – mondta Angela Merkel. Hozzátette, hogy az Európai Bizottság a napokban előterjeszti javaslatát egy „európai határvédelmi misszióról”, és ezt a javaslatot „gyorsan” meg kell valósítani.
A kancellár a pártja, a kormányzó jobboldali CDU hétfőn kezdődő kongresszusa alkalmából a másik országos közszolgálati televíziónak, a ZDF-nek is nyilatkozott. Kiemelte a külső határok védelmének fontosságát, a menekültek tagállamok közti elosztásáról nem beszélt.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése