2015. 12. 13.

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz élére

Újraválasztották Orbán Viktor kormányfőt, a Fidesz jelenlegi vezetőjét a párt élére a Fidesz vasárnap megtartott XXVI. tisztújító kongresszusán, amelyen egyedüli elnökjelöltként indult.
orb_ujravb_b 
(fotó: MTI)
Orbán Viktor 2003 óta a Fidesz elnöke, korábban pedig 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén. Alelnökké Pelczné Gáll Ildikó EP-képviselőt, Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét, Kubatov Gábor pártigazgatót és Németh Szilárd parlamenti frakcióvezető-helyettest választották meg.
Orbán Viktor beszédében kifejtette: Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához. A kormányfő úgy fogalmazott: az elmúlt 25 év egy nagy liberális korszak volt Európában, voltak nagy pillanatai, mára azonban a liberális politika elvesztette vonzerejét, „kifulladt, lemerült", szembefordult a szabadsággal, ezért szembekerült az emberekkel, a demokráciával.
Az Európai Uniónak új szabályokra van szüksége, és a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz – mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök egyben felemelte a szavát a bevándorlás ellen, megjegyezve, az szervezettnek és irányítottnak tűnik, mögötte embercsempészek, jogvédők és brüsszeli illetékesek állnak. A kormányfő kiállt az európai kultúra megőrzésének szükségessége mellett.
A kongresszuson egyben a bevándorláspárti politika elleni nyilatkozatot is elfogadtak. Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, azért van szükség a nyilatkozatra, mert erős Európát akarnak és benne erős Magyarországot, olyan Európát, ahol a bevándorlók helyett munkát adnak a munkanélküli európai fiataloknak, olyat, ahol erősítik a családokat, a felelős gyermekvállalást, olyat, ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat.
A rendezvényen Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a külhoni magyarság nevében háláját fejezte ki a kormánynak azért, amit tettek és tesznek a kárpátaljai  magyarságért és a magyar nemzetért. Olyan intézkedéseket hoztak, amelyek nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Kárpát-medencei magyarság fennmaradjon, újrateremtették a nemzeti gondolatot – mondta.

**


Ima népünkért
Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának,  a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le.
Tekints reánk, válságos időket élő népedre  és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát.
Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet.
Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és ami boldogulásunkra váljék.
Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király -  könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.

Egyházi jóváhagyás: 18/2012. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése