2013. 03. 26.

A pápa egyelőre a Szent Márta Házban marad



Ferenc pápa a továbbiakban is a vatikáni Szent Márta Házban marad a pápai lakosztályban, és nem költözik át az Apostoli Palotába – hangsúlyozta P. Federico Lombardi. A hírt maga a Szentatya jelentette be kedden reggel a lakhelyének kápolnájában tartott szentmise végén az ott lakó egyháziaknak.
A pápa nagyon egyszerű szavakkal tette egyértelművé, hogy a Szent Márta Házban kíván maradni az épület eddigi lakóival. Átköltözött abból a szobából, amelyben a konklávé idején lakott, egy fontos vendégek számára fenntartott lakosztályba. Itt lehetősége van arra is, hogy könnyebben fogadjon vendégeket, mert nagyobb hely áll rendelkezésére.
Ugyanakkor a délelőtti audienciák és megszokott tevékenysége céljából már napok óta használja az Apostoli Palota második emeletén a pápai kihallgatásokra szolgáló lakosztályt. Itt található a Kelemen-terem, a pápa magánkönyvtára és a Szentatya egyéb hivatalos tevékenysége számára fenntartott helység. Tevékenysége végeztével azonban visszatér a Szent Márta Házba – tájékoztatott a szentszéki szóvivő.

(sv) VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése