2013. 03. 21.

Ferenc pápa - márc. 21-én

A Szentatya március 21-én, csütörtökön délelőtt az Apostoli Palota Könyvtártermében kihallgatáson fogadott négy személyt. Elsőként, délelőtt 10 órakor az argentin emberijogi aktivistával, Adolfo Pérez Esquivel-lel találkozott. Esquivel az argentin diktatúra elleni küzdelem jelképe, a hazájában uralkodó diktatúra megrögzött ellenzője. 1980-ban Béke Nobel-díjat kapott tevékenységéért.
A pápai audienciát követően Esquivel sajtótájékoztatót tartott, amelynek során hangsúlyozta, hogy Bergoglio akkori jezsuita elöljáró elleni, a Videla diktátor idejére visszanyúló vádak hamisak. Jorge Mario Bergoglio bíboros pápává választását minden argentin nagy örömmel fogadta, és nagy kihívást jelent a világ számára. 
Ferenc pápa határozottan megerősítette az argentin Nobel-díjasnak, hogy fontos eljutni az igazsághoz és az igazságszolgáltatáshoz az Argentínában akkor elkövetett bűntettek kapcsán. Pérez Esquivel nagyon meghatónak nevezte a útjának folytatása terén.
Háromnegyedórával később Carlos Maria Nannei argentin prelátust fogadta a Szentatya.
A délelőtt során fogadta még a Cor Unum Pápai Tanács nyugalmazott elnökét, a brazil Paul Josef Cordes bíborost.
Ferenc pápa végül Louis Raphael Sako-val, az iraki káld szertartású katolikusok pátriárkájával Szentatyával való találkozást. Hozzátette: biztosnak és határozottnak látta a pápát apostoli
és háromtagú küldöttségével találkozott.

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése