2013. 03. 27.

Ferenc pápát éljenezték

A Szentatya ismét elvegyült a hívők körében, hogy személyesen köszönthesse őket. Katekézise végén egyenként fogadta a főpásztorokat és az elé járuló polgári méltóságokat, majd ahelyett, hogy nyitott dzsipjén ismét körbe járta volna a teret, gyalogosan közeledett a zarándokok felé, nem kis gondot okozva a biztonsági embereknek.
Mindenkivel kezet fogott, hosszasan elbeszélgetett, viccelődött, köszöntötte az új házasokat és megáldotta a betegeket. Az egyik pillanatban szemüvegét is elvesztette. Az ünnepi hangulatot fokozták a színes feliratok, sok-sok nemzet zászlója.
Az általános kihallgatás végén a Szentatya a következő felhívást tette közzé: „Figyelemmel kísérem a Közép-afrikai Köztársaságban ezekben az órákban történő eseményeket. Imáimról biztosítom a szenvedőket, különös tekintettel az áldozatok hozzátartozóira, a sebesültekre, azokra, akik hajléktalanná váltak, valamint menekülésre kényszerültek. Felhívást intézek az érdekeltekhez, hogy azonnal szüntessék be az erőszakot és a fosztogatásokat! A válságra minél előbb találjanak politikai megoldást, amely helyreállítja a békét és az egyetértést a szeretett országban, amelyet már túlságosan hosszú ideje sújtanak konfliktusok és megosztottságok”.
Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése