2013. 03. 25.

Józanodik Párizs

Az állatvilágban is egy hím és egy nöstény kell 
Párizsban március 24-én több mint  400.000 ember részvételével harmadik alkalommal rendeztek tömegtüntetést a homoszexuális házasság ellenzői. 
 A Magyar Nemzet jókedvűnek érzékelte a tömeg hangulatát.
Ugyancsak a Magyar Nemzet (6.o.) Francia kiállás a családért címmel közli százhetven francia jogászprofesszornak a szenátushoz intézett nyílt levelét, arra kérve őket, hogy utasítsák el a baloldali és kommunista alsóház döntését, amely engedélyezte a homoszexuális párok házasságkötését és örökbefogadását. A jogászprofesszorok a gyermek és az anyák jogait sértőnek minősítik a tervezetet.
A levelet ismertető Sobor Dávid jónak tartaná, ha a francia képviselők példát vennének a magyar alaptörvényről, amely nem szigorítja a házasság meghatározását, pusztán explicitté teszi annak eddig is meglévő alkotmányos értékét, amely szerint „a házasság intézménye kultúránkban és jogunkban is hagyományosan férfi és nő életközössége. Ez az életközösség tipikusan közös gyermekek születését és a családban való felnevelését célozza, amellett, hogy a házastársak kölcsönös gondoskodásban és támogatásban élésének is kerete.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése