2013. 03. 19.

A péteri szolgálat könyörgései



Az egyházért, a pápáért, a világ vezetőiért, a szegényekért és a szenvedőkért könyörögtek a hívek a pápa péteri szolgálatát megkezdő szentmisén

Oroszul így imádkoztak: a mindenható Isten hűségesen támogasson mindenkit, híveket és lelkipásztoraikat, hogy feltétlen engedelmességgel éljenek az evangéliumnak.

Franciául Ferenc pápáért szólt a könyörgés: Isten kegyelmével őrizze meg őt szolgálatában Péter és Pál apostolok utódaként és az egyetemes egyház pásztoraként.

Arabul a kormányok vezetőiért imádkoztak, hogy Isten világítsa meg bölcsességével elméjüket és vezesse őket a szeretet civilizációjának építésére.

Szuahéli nyelven azért könyörögtek Istenhez, hogy adjon a szegényeknek és a szenvedőknek felüdülést, vigaszt és reménységet a testvéri szeretet által is.

Kínaiul szólt az ima a szentmisén résztvevőkért: a Mindenható szentségével alakítsa át mindannyiunk életét Jézus Urunk hasonlatosságára.

Végül pedig a pápa olaszul így fohászkodott a Teremtőhöz: Urunk Istenünk, Te, aki mindig jó szándékkal hajolsz le gyermekeidhez, fogadd el az imákat, amelyeket az egyház hálával és bizalommal telve intéz hozzád. Krisztus, a mi Urunk által. Amen”.

(gá)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése