2015. 04. 22.

A Vatikán visszautasította a francia homosexuális nagykövetet

Forrás: nemzeti.net
Franciaország egyre inkább az abnormalitás mocsarába süllyed.
Egy országnak tisztelettel kell viseltetnie a másik állam törvényeihez és hagyományaihoz. Ezt ma Franciaország nem tudja. Hová jut ez az ország?
** 
Ferenc pápa fogadta azt a homoszexuális diplomatát, akit Franciaország nagykövetnek jelölt a Vatikánba, és megerősítette előtte, hogy nem hagyja jóvá a kinevezését – értesült szerdán a Le Canard Enchainé című francia szatirikus hetilap.

A francia elnöki hivatal, amely még mindig vár „a gyors és pozitív válaszra" megerősítette a francia hírügynökségnek, hogy Laurent Stefanini találkozott a katolikus egyházfővel.

A lap szerint Ferenc pápa szombaton „nagyon diszkrét" körülmények között fogadta a homoszexualitását vállaló, gyakorló katolikus diplomatát. Az egyházfő közölte vele, hogy nincs semmi kifogása ellene, de nem tetszett neki az, hogy a házasság intézményét kiterjesztették a homoszexuális párokra Franciaországban, és az sem, ahogy azt a kormányzat szerinte erővel átvitte – írta a Le Canard Enchainé.

A francia elnöki hivatal szerint „a kinevezési procedúra folytatódik", a francia diplomácia „nagyon reméli, hogy a válasz pozitív és gyors lesz".

„Laurent Stefanini az egyetlen jelölt, akit a köztársasági elnök és a kormány kinevezett" – hangsúlyozta az Elysée-palota.

Stéphane Le Foll francia kormányszóvivő egy héttel ezelőtt jelezte, hogy Franciaország kitart azon álláspontja mellett, hogy Laurent Stefanini személyében homoszexuális nagykövetet küld a Vatikánba.

Párizs és a Szentszék között három hónapja diplomáciai konfliktust okoz a homoszexuális diplomata kinevezése, mivel a Vatikán semmilyen választ nem adott a januárban meghozott francia döntésre, ami elutasítással ér fel.

Az 55 éves Laurent Stefanini soha nem titkolta homoszexualitását, de diszkréciójáról ismert, nem kötött házasságot. Gyakorló katolikusként egyébként 2001 és 2005 között Franciaország szentszéki nagykövetségén dolgozott tanácsosként, ahol elismeréssel tekintettek munkájára. A diplomata később a francia külügyminisztériumban vallási kérdésekkel foglalkozó tanácsadó volt, 2010-ben Nicolas Sarkozy akkori jobboldali államfő az elnöki hivatal protokollfőnökének nevezte ki, s a poszton utóda, a szocialista Francois Hollande is megtartotta.

A francia médiában korábban több elemző is arról beszélt, hogy a kinevezést személyesen a pápa akadályozta meg a házasság intézményének a homoszexuális párokra történő franciaországi kiterjesztése miatt, a Vatikán azonban nem kommentálta a diplomáciai konfliktust.

A Le Canard Enchainé szerint az elnöki hivatal már új jelöltet keres a nagyköveti posztra, az Elysée-palota ezt azonban cáfolta.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése