2015. 04. 27.

Elmaradt ifj. George Bush rúgása

Putyin április 27-i tv beszédében kijelentette: az USA támogatta az iszlamista terroristákat a Kaukázusban. Az orosz elnök felvetette ezt az ifjabb George Bushnak, aki akkor az Egyesült Államok elnöke volt. A válasz: seggbe rúgom a fiúkat a CIA-nál.
Később azonban az orosz hírszerzés levelet kapott “amerikai partnerétől”, melyben az áll: az Egyesült Államoknak jogában áll mindenfajta aktivitást támogatni Moszkvával szemben, beleértve az iszlamista szervezeteket is Oroszországban. Mindezt Vlagyimir Putyin egy kétórás televíziós műsorban mesélte el az orosz nézőknek. A műsor arról emlékezett meg, hogy 15 éve került hatalomra Vlagyimir Putyin, aki azzal szilárdította meg a hatalmát, hogy brutálisan leszámolt a csecsen lázadással a Kaukázusban.
Putyin elnök szerint nemcsak az USA, de más nyugati államok is Oroszország feldarabolására törekszenek. Erről állítólag nyíltan beszéltek is neki négyszemközti találkozókon. Az ukrajnai válságot kihasználva Oroszország annektálta a Krím-félszigetet, ahol a lakosság orosz többsége ezt megszavazta. Ezt követően a nyugati államok szankciókat vezettek be Oroszország ellen, melyek súlyosan érintik az orosz gazdaságot. Putyin elnök népszerűsége viszont a csúcson van: áprilisban a lakosság 86%-a támogatta őt, aki 15 éve irányítja vaskézzel Oroszországot.

globoport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése