2015. 04. 29.

Szolidaritás Ráduly Róbert és társai mellett

 Megdöbbentett a hír. Koncepciós meghurcolások vannak Erdélyben, főleg Hargita megyében. Így akarják az erdélyi magyarság vezetőit lejáratni.
Ismerem Ráduly Róbert Kálmán polgármester gerincességét! Ő karakán, egyenes ember! Már 4 éve készítgetik a dossziéját. És most gondoljunk bele a vádak egyikébe az Evenimentul szerint az első bűne:  "a City Parking szerződésének ügye, a cég havi tízezer eurót fizetett a megállapodásért".
Csíkszeredai vagyok. Az 1 lejekből mennyi bevétele lehet a City Parkingnak naponta, hogy a sok alkalmazott fizetése és azok utáni illetékek mellett csak úgy 10.000 eurót tudjon Rádulynak adni? Ez merő rágalom!!!
Aki elhiszi a vádat, az nem ismeri az ország helyzetét, az autóval parkolókat, a pénz értékét stb. 
Szerintem, ezt az ügyet, amit a székelység ellen beindítottak csak tüntetéssel, a nemzetközi közvélemény segítségül hívásával kell megfékezni!!! Ha nem állunk ki demokratikusan választott vezetőink mellett, akkor többé ne énekeljük: "Ki tudja merre... Ne hagyd elveszni Erdélyt Istenünk!"
Erdély nem vesz el, csak a magyarságot semmisítik meg benne! Az ember a fontos! Minden egyes ember!
Nálunk az igazságosságot mellőzik, erre eklatáns példa Johannis köztársasági elnök úr köszöntőjének megváltoztatása, amit az RMDSZ 12. Kongresszusára küldött!!!
Ha hallgatunk, az állam azt gondolja, hogy velünk már mindent tehetnek!
1920-ban I.C. Bratianu azt mondotta - utoljára asszimiláljuk Csíkszeredát!

Ha szükséges, akkor szombaton du. 6 órakor a csíkszeredai Millenniumi-templom téren tiltakozzunk! 
És szólaljon meg az RMDSZ!  
Szólaljon meg!
**
Utólagos bejegyzés:
Április 30-án este közöltem, hogy Ráduly - Szőke ügy: Hazajöttünk, megáldott a Csíksomlyói Szűz Mária, és ezért a kilátásba helyezett tüntetés elmarad, viszont szombat este 7 órakor szentmisét ajánlunk fel népünkért, vezetőinkért és az ország sorsának jobbrafordulásáért. 
** 

Fotó: Pinti Attila, forrás: kronika.
Olvassák el a közzé tett tájékoztatást és gondolkodjanak el: mi a teendő!

** 

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) házkutatást tartott Ráduly Róbert Kálmánnál, Csíkszereda polgármesterénél, ugyanakkor a polgármesteri hivatalban is vizsgálódnak. A román sajtó által megszellőztetett „bűnlajstrom” igen hosszú. Ráduly Róbert azt mondta: „soha nem vettem el senkitől semmit!” – közli a Krónika a Székelyhonra hivatkozva.

Csíkszereda polgármesterénél reggel fél hétkor tartottak házkutatást a DNA ügyészei, akik jelenleg a polgármesteri hivatalnál vizsgálódnak – számolt be folyamatosan frissülő cikkében a Székelyhon hírportál.
Antal Attila alpolgármester az Agerpres hírügynökségnek azt mondta, tanácsi határozatokat és szerződéseket néznek át a korrupcióellenes ügyészek. A hírügynökség úgy tudja, hogy Csíkszereda polgármestere és egyik alpolgármestere ellen folyik a vizsgálat.

Antal Attila a Digi 24 hírtelevíziónak elmondta, egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan milyen határozattal, szerződéssel, odaítéléssel lehet „baj”, mert az ügyészek számtalan dokumentumot kikértek az elmúlt évekből. Az alpolgármester, aki a városháza szóvivője is, kifejtette: a polgármester őt jelölte ki, hogy együttműködjön a vizsgálódókkal.

A hírtelevízió értesülései szerint a célpontban beszerzési szerződések vannak. Konkrét szerződéseket is felsorolt negyed tíz körüli élő bejelentkezésében a Digi 24: ezek szerint a csíkszeredai parkolási rendszer működtetése érdekében megkötött szerződés a vizsgálat egyik tárgya, továbbá egy áruház építkezési engedélye a hozzá kötődő forgalmi rendezéssel együtt, az eljárás tárgya továbbá a városháza által egyik mobiltelefon-társasággal megkötött szerződés is.

A hírtelevíziónak az ügyészek által közölt adatok szerint „arra utaló jelek” is vannak, hogy Csíkszereda polgármestere havi tízezer euróban részesült azért, hogy a parkolási rendszerre vonatkozó szerződést egy adott vállalkozással kössék meg, ugyanakkor a mobiltelefonálási szolgáltatásokra vonatkozó megállapodásért ötezer eurót kaphatott.

Úgy tudjuk, a vizsgálatot nem a DNA marosvásárhelyi kirendeltségének emberei, hanem bukaresti ügyészek végzik.

A csíkszeredai polgármesteri hivatalba jelenleg nem engednek be senkit az ott dolgozókon kívül. Fél tizenegykor csendőrkatonák kíséretében Szőke Domokos alpolgármester érkezett meg a városházára, kezén nem volt bilincs.

Ráduly Róbert Kálmán 11 órakor még lakásán tartózkodott, és SMS-ben arról tájékoztatta a Székelyhon szerkesztőségét, hogy nála a Csíki Sportegylet, a VSK Csíkszereda, az FK Csíkszereda sportegyesületek papírjai és a telefonja után kutatnak az ügyészek.

Délben Ráduly Róbert is megérkezett kíséretével a városházára. Korábban, a polgármester lakásánál egy ügyészt kérdeztünk arról, hogy hová viszik a városvezetőt, aki annyit válaszolt, hogy hagyjuk, végezzék a munkájukat. Arra a további kérdésünkre, hogy előzetes letartóztatásról van-e szó, az ügyész nemmel válaszolt. „Egyelőre vizsgálatok folynak” – mondta.

A városházára érkezéskor Ráduly Róbert azt mondta: „soha nem vettem el senkitől semmit!”

Meg nem nevezett forrásoktól származó, az Evenimentul Zilei elektronikus kiadása, illetve az Agerpres által is közölt sajtóinformációk szerint Antal Attila alpolgármester is a vizsgálódások célkeresztjében van, esetében két tanintézet felújítása kapcsán merült fel a törvénytelenség gyanúja.

Az Evenimentul Zilei gyakorlatilag az egész nyomozati anyagot közli, s az az Agerpres is elkezdett szemelvényeket nyilvánosságra hozni belőle.

Az ebben szereplő feltételezett „bűnlajstrom":

a City Parking szerződésének ügye, a cég havi tízezer eurót fizetett a megállapodásért;
• a csíkszeredai polgármester kétszázezer lej kenőpénzt kapott a csíkszeredai Dedeman nagyáruház építkezési engedélyeinek kibocsátásáért és az itteni forgalmi rendezés megvalósításáért;
• Ráduly Róbert Kálmán hivatali visszaélést követett el, amikor egy ANL-lakást egy megyei tanácsosnak ítéltek oda, aki másképp nem teljesítette a feltételeket;
• ötezer eurós szponzorizációtól tette függővé a polgármesterrel a Vodafone telefontársasággal egy szolgáltatói szerződés megkötését;
• jogtalanul fizetett ki a városháza a Topo Service Ráduly Róbert Kálmán fő hitelutalványozó és Szőke Domokos megbízott hitelutalványozó utasítására több százezer lejt;
• egy Rét utcai zöldövezeti munkálat odaítélésénél Szőke Domokos alpolgármester a bukaresti Garden Center Group Kft-t favorizálta, a városháza a valóságban százszor nagyobb területre kivitelezett munkálatokra fogadta el a kifizetést;
• a Márton Áron és Segítő Mára gimnáziumok felújítása alkalmából a fő kivitelező, a Harbau Kft. munkaerőt, logisztikát, építkezési anyagokat biztosított egy olyan épületnél zajló munkálatokra, amely Antal Attila alpolgármester szüleinek tulajdona. Az elvégzett munkálatokért az alpolgármester húszezer lejt kifizetett ugyan, de a munkálatok valós értéke eléri a százezer lejt, az építkezési anyagok egy részét ugyanakkor a szállító a Harbaunak számlázta ki.

erdély ma
Utólagos bejegyzés:

Ráduly - Szőke ügy: Hazajöttünk, megáldott a Csíksomlyói Szűz Mária.

1 megjegyzés: