2015. 04. 10.

RMDSZ Kongresszus április 17-18.

Forrás: magyarhirlap.hu
Victor Ponta miniszterelnök és Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes is részt vesz a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) április 17-18-án tartandó kolozsvári kongresszusán – közölte pénteki hírlevelében az RMDSZ.

Az „újratervezés" jegyében tartandó tanácskozáson 778 küldött és 120 meghívott, valamint a sajtó jelenlétére számítanak a szervezők. Az RMDSZ közlése szerint szinte valamennyi romániai és magyarországi parlamenti párt elnöke köszönti a kongresszust. A felsorolásban szerepel Calin Popescu Tariceanu, a román felsőház elnöke, Alina Gorghiu és Vasile Blaga, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) két társelnöke és Daniel Constantin, a Konzervatív Párt elnöke, valamint Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke és Schiffer András, a Lehet Más a Politika társelnöke is.

A kongresszus a jövő pénteken, a vendégek köszöntőbeszédeivel kezdődik, majd Kelemen Hunor beszámolójával, az elnök megválasztásával és az alapszabály módosításával folytatódik. Az elnöki tisztségre csak Kelemen Hunor kapott jelölést.

A második napon, szombaton módosítják a szövetség programját, és ekkor fogadják el a kongresszus dokumentumait. A rendezvény fontos momentumát képezi a 25 éves RMDSZ évfordulója alkalmából szervezett Ezüst Tulipán-díj-átadó, amelyen közel 80 jelenlegi és egykori országos testületi vezetőt jutalmaznak. A kongresszuson vetítik le először az RMDSZ – 25 éve együtt című dokumentumfilmet, amely a szövetség negyed százados történelmét eleveníti fel.

Kovács Péter kongresszusi biztos, a szövetség főtitkára elmondta, dinamikus, látványos rendezvényt terveznek, amely méltán támasztja alá a mottóul választott „újratervezés" üzenetét.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése