2015. 04. 15.

Semjén Zsolt és Szijjártó Péter is fogadta a vatikáni külügyminisztert

A miniszterelnök-helyettes és a külügyminiszter egyaránt április 14-én fogadta Paul Richard Galaghert – tájékoztat a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya és az MTI.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országházban fogadta Paul Richard Gallagher érseket, a Szentszéki Államtitkárság államközi kapcsolatokért felelős titkárát – mondta el Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek.
Az érsek a Magyarország és a Szentszék közötti diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének negyedszázados jubileuma alkalmából érkezett hivatalos látogatásra Budapestre.
A megbeszélés során a felek áttekintették a Szentszék és Magyarország közötti kapcsolatok alakulását. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta az Alaptörvényünkbe foglalt keresztény értékeket, melyeket hazánk következetesen képvisel a nemzetközi fórumokon is – mondta el Havasi Bertalan. Hozzátette: a tárgyaláson részt vett Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius és Erdő Péter bíboros is.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország keresztény külpolitikájáról, valamint a Szentszék és Magyarország kétoldalú kapcsolatairól tárgyalt a vatikáni külügyminiszterrel. A felek beszélgetésük során kitértek a világban veszélyben élő keresztény közösségek megvédésének kérdésére és az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalásra is.

Fotó: MTI, Külgazdasági és Külügyminisztérium Sajtó Főosztálya
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése