2015. 04. 28.

Az elsőáldozók különös szentmiséje



A szentmisében a feltámadt Jézus szentségi módon van jelen. Ő tanít minket papjai szavával az Ige liturgiában, Ő töri meg nekünk az örök élet kenyerét a szentmise áldozati részében. Az átváltoztatott kenyérben és borban Ő van jelen, aki megváltott a kereszten és feltámadt. Ő az örök életünk tápláléka a szentmisében.
Az elsőáldozó gyerekeknek ez a szentmise életük első és legteljesebb szentmiséje, mert nemcsak imádkoznak, énekelnek, hallgatják Jézus tanítását és vele felajánlják magukat a mennyei Atyának, hanem szentségi módon egyesülnek vele a szentáldozásban.  
Ez a kommunió, élet közösség Jézussal. 

Ettől kezdve a szentmisén a legteljesebb módon vehetnek részt. Mindenki áldozhat, aki szereti Jézust és felkészült testileg és lelkileg a szentáldozásra.
A szentáldozásban a minket szerető Jézussal találkozunk, ezért az áldozás után megköszönjük Jézusnak, hogy eljött hozzánk és beszélgetünk vele örömeinkről és bánatunkról, terveinkről és gondolatainkról. 
Megköszönjük neki életünket, szüleinket, rokonainkat és közösségünket, mindazt, amit kaptunk tőle, ... azt, hogy szeret minket, ... hogy életét adta értünk, ... hogy örök életre hív és vezet minket.
Sok minden van, amit megígérünk Jézusnak...
Sok minden van, amit kérünk Jézustól magunk és mások számára...
Köszönöm, Jézusom, hogy a szentáldozásban találkozhatok Veled!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése