2015. 04. 16.

Elevenen égettek el egy 14 éves keresztény fiút Pakisztánban

A pakisztáni Lahorban muzulmán fiatalok elevenen megégettek egy tizennégy éves keresztény fiút, aki április 15-én, szerdán reggel belehalt sérüléseibe – tájékoztat a Fides hírügynökség.


Nauman Maszih szerdán reggel halt meg a lahori kórházban, miután április 10-én muzulmán fiatalok megállították az utcán, és rátámadtak, mert kereszténynek vallotta magát. Leöntötték benzinnel, és felgyújtották, teste 55 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett. A kórházban nyilatkozott a médiának, elmondta, hogy nem ismerte támadóit.
Pakisztáni források szerint bosszúból támadhatták meg, miután néhány nappal korábban ismeretlen elkövetők két muzulmán fiatalt meglincseltek a lahori Juhanabad negyedben, mert felelősnek tartották őket a két keresztény templom előtt március 15-én történt, több halálos áldozatot követelő merényletért.

A két muzulmán fiatalt ért támadást követően a lahori rendőrség több mint száz keresztényt tartóztatott le. James Channan Domonkos-rendi szerzetes, a lahori Peace Center elnevezésű – a vallásközi párbeszédért és kiengesztelődésért tevékenykedő – szervezet igazgatója a Fides hírügynökségnek elmondta: „A keresztények elítélték a lincselést, egyértelműen kimondták, hogy súlyos bűntettnek tartják. A múltban azonban többször megtörtént már, hogy ártatlan keresztényeket elevenen felgyújtottak: emlékszünk még arra, amikor keresztényekre támadtak Gojra keresztény negyedében, 2014 novemberében pedig kemencébe vetettek és elégettek egy keresztény házaspárt.”
Hozzátette: „Ez az eset is azt tanúsítja, milyen nagy gyűlölet uralkodik a társadalomban. Nagy szükség van rá, hogy a különböző vallások hívei párbeszédet folytassanak egymással, és összhangban éljenek… Pakisztánban a keresztények minden eddiginél rosszabb helyzetben vannak. Súlyos diszkriminációt, szenvedéseket, elnyomást élnek meg, és ez a gyűlölet gyakran valódi üldöztetésbe torkollik. Azt kérdezzük ma a kormánytól: »Hol van itt az igazságosság?« Hol vannak a bűnösök, akik oly sokszor büntetlenül követtek el erőszakot a keresztények ellen?”
Fotó: Papaboys.org, SanFrancescopatronodItalia.com
Magyar Kurír
(tzs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése