2015. 11. 25.

Bizonyíték került elő az amerikai hírhamisításra

Az orosz bombázásokkal illusztrálta egy amerikai hírcsatorna azt a bejelentést, hogy az USA is légicsapást mért az Iszlám Állam állásaira.
Az amerikai PBS közszolgálati televízió arról adott hírt, hogy amerikai légierő csapást mért az Iszlám Állam olaj infrastruktúrájára. A híradás arról számolt be, hogy 116 tartályszállító teherautót lőttek ki az amerikaiak, illetve a katonai szóvivő, Steve Warren ezredes szerint csökkentették az Iszlám Állam lehetőségeit, hogy lopott olajat szállítson a terrorszervezet.
A PBS épp a szóvivő mondandója közben illesztette be a hír alátámasztásul azt a videós anyagot, amelyről azonban kiderítették, nem az amerikai, hanem az orosz légierőnek a dzsihadisták elleni támadásáról készült valójában.
A blogstar.hu által szemlézett cikk szerint a Moon of Alabama portál fedezte fel a csalást – Russia Today azt írja, hogy a videón egész pontosan az orosz légierőknek a szír Latakia tartományban végrehajtott bombázása látható, amint a Szuhoj gépek az Iszlám Állam olajszállító teherautóit semmisítik meg.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése