2015. 11. 18.

Megölték a párizsi merényletek fő szervezőjét

Egy akció során megölték a párizsi merényletek feltételezett fő szervezőjét, Abdelhamid Abaaoud értesült a The Washington Post szerdán hírszerzési forrásból. 
 
Egy harmadik feltételezett merénylő holttestére bukkantak a törmelékek alatt a rendőrök abban a lakásban a Párizstól északra található Saint-Denis elővárosban, ahova szerda reggel nagy erőkkel hatolt be a rendőrség – jelentette az i-Télé francia hírtelevízió. A The Washington Post hírszerzéstől származó információja minden bizonnyal erre a személyre utalt.
Ezzel háromra emelkedett a hét órán át tartó rajtaütésben meghaltak száma, hét embert őrizetbe vettek.
Az akció célpontja a 129 áldozatot követelő párizsi merényletsorozat feltételezett főszervezője, a 28 éves – Marokkóban született, de belga állampolgárságú – Abdelhamid Abaaoud volt, aki Szíriában az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik legfőbb szíriai „hóhérának” és európai toborzójának számít. A hírszerzési megfigyelések és telefonlehallgatások arra utaltak, hogy Abaaoud a lakásban lehet.
A halottak egyike nő, az i-Télé szerint Abaaoud unokatestvére, aki felrobbantotta magát. A nőt korábban többször is kihallgatták a rendőrök kábítószerrel kapcsolatos ügyben, illetve az unokatestvérével kapcsolatban. Ő maga nem járt Szíriában.

MTI

2 halott, 7 őrizetbe vétel Párizsban – a terroristavezér volt a célpont

Putyin: "Isten dolga, hogy... " és az orosz hadászati bombázók csapásai ISIS ellen

Körkép: Putyin, USA, Steinmeier, ISIS, Merkel

Erik Prince: A magyar kerítés fantasztikus, a migránsválság okozóját mindenki ismeri

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése