2015. 11. 18.

Putyin: "Isten dolga, hogy... " és az orosz hadászati bombázók csapásai ISIS ellen

putyin-250.jpgIsten dolga, hogy megbocsásson a terroristáknak, az enyém pedig, hogy elküldjem hozzá őket - jelentette ki a Foxnews szerint Vladimir Putyin.
 Az orosz elnök azután közölte mindezt, hogy kiadta a parancsot, bombázó repülők támadják az Iszlám Állam állásait Szíriában.
Most, hogy hivatalos jelentés készült arról, hogy valóban terroristák robbantottak fel Egyiptom felett egy orosz utasszállító gépet, fedélzetén orosz turistákkal, Putyin azzal fenyegette meg az Iszlám Állam gyilkosait, nem marad el a bosszú, valamennyiüket - így vagy úgy - kivégezteti.

Immár nem csak a franciák, hanem az oroszok is nekiálltak szétbombázni az egész világot veszélyeztető gyilkos szervezetet.

**
orosz-bombazo-250.jpgOroszország beveti a hadászati bombázóit is Szíriában az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezettel szemben - erről tájékoztatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt Szergej Sojgu védelmi miniszter kedden. 
Putyin utasította a Moszkva cirkálót, hogy működjön együtt a francia haditengerészet repülőgép-hordozója által vezetett hajórajjal a Földközi-tengeren.

Ezzel a döntéssel Moszkva a szíriai Latakia tartománybeli Hmeimim támaszponton állomásozó orosz vadászbombázók mellett az Oroszországból induló Tu-160-as, Tu-95MSZ és Tu-22M3 típusú hadászati repülőgépekkel is csapást mért a terrorszervezetre - mondta Sojgu.

Moszkvai idő szerint reggel öt óra és öt óra harminc perc között tizenkét Tu-22M3-as mért csapást az IÁ állásaira Rakka tartományban. 
Kilenc óra és kilenc óra negyven perc között Tu-160 és Tu-95MSZ típusú rakétahordozó nehézbombázók 34 robotrepülőgépet indítottak a szélsőségesek állásai ellen Aleppó és Idlíb tartományokban - tette hozzá a védelmi miniszter.

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasítása szerint a francia és orosz erők várhatóan rövidesen elkezdik a katonai együttműködést Szíriában a szélsőségesek ellen. "Közvetlen kapcsolatba kell lépni a franciákkal, és mint szövetségesekkel kell együttműködni velük" - adta ki az utasítást az orosz elnök.

Hunhír.info
Blikk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése