2015. 11. 17.

Erik Prince: A magyar kerítés fantasztikus, a migránsválság okozóját mindenki ismeri

Erik Prince a világ legbefolyásosabb privát hadivállalkozásának, a Blackwaternek az alapítója úgy nyilatkozott a Mandínernek, hogy a migránsválság megoldható, azt is elárulja kik tudnák megoldani a közel-kelti helyzetet.
B63X5399
„Fantasztikus ötlet a magyar határkerítés. Gratulálok Magyarországnak, hogy kiáll a nemzeti szuverenitásáért!” – mondja Erik Prince, az amerikai hadászati világ egyik nagyágyúja a Mandinernek. A volt elitkommandós és vagyonos üzletember a Blackwater nevű cégével támogatta az amerikai hadsereg és diplomácia közel-keleti akcióit. A katolikus hitet valló, hétgyermekes Erik Prince szerint az Iszlám Állammal „veszett kutyaként” kéne bánni, a migrációs hullám pedig igenis megállítható.

A migránsválság okozója: Az obama-kormányzat

A máig tartó közel-kelti konfliktusról szólva Erik Prince kifejtette, hogy az amerikai kormányzat megszabadult Kadhafitól, de nem segítették egy új kormányzat felállását, ez vezetett a hatalmas emberáradathoz. Hasonló volt a helyzet Irakban, ahol ugyan megszilárdulni látszott struktúra Husszein után, de a gyors kivonulás ahhoz vezetett, hogy fellángolt a síita-szunnita ellentét, ami az Iszlám Állam felemelkedését hozta. „Az Iszlám Állam sikerének gyökereit tehát vissza lehet vezetni az Obama-kormányzat igen rossz döntéseihez.”.

Az Iszlám Állam egy veszett kutya, úgy is kell vele (el)bánni

A hadászati szakember arra a kérdésre, hogy mit kellene tenni a terrorszervezettel, egyszerűen csak annyit válaszolt: „Az Iszlám Állammal azt kellene tenni, mint egy veszett kutyával, oké? El kell őket katonailag pusztítani.” A továbbiakban pedig segíteni kell a közel-keleti államokat, hogy szabaddá tegyék a gazdaságukat, gyökeret verhessen a kapitalizmus – Erik Prince meggyőződése, hogy ez a megoldás a problémára.
A konkrét megoldást a magánhadserege bevetésében látja, mert szerinte semelyik ország hadaerejének nincs akkora kapacitása, hogy egy ilyen harcot végigvigyenek. A privát hadi vállalkozások együttműködhetnek olyan szunnita törzsekkel, amelyek meg akarnak szabadulni az Iszlám Államtól.

A magyar kerítés fantasztikus

Erik Prince szerint „veszélyes Európa számára, ha továbbra is korlátlanul engedi a migrációt. Hatalmas problémáknak ágyaznak meg a következő öt-tíz évre, ha most nem tudják kezelni a válságot.”
A Blackwater alapítója szerint Európában először is Görögországgal kell együttműködni, megerősíteni határőrségét, még agresszívabban elvágni az embercsempész útvonalakat. De hangsúlyozta, hogy a probléma gyökere az Iszlám Állam, azt kell felszámolni a migránshullám megszűntetése érdekében.
A hadászati szakember a magyar határon felállított kerítésről azt nyialtkozat: „Szerintem ez egy fantasztikus ötlet. Gratulálok Magyarországnak, hogy kiáll a nemzeti szuverenitásáért! Bárcsak az Egyesült Államok is bevezetne egy hasonló politikát a határai biztosítására!” Hiszen, megítélése szerint évente tízezrek jutnak át rajta akadálytalanul. De Erik Prince azt is ijesztőnek tartja, hogy Európában senki nem tudja, hogy pontosan hányan jöhettek.

Magánhadseregek Európában

Végül, elárulta, hogy bizony európai konfliktusban is vettek már részt „kontraktorok” (privát hadivállalkozások, magánhadseregek): „Sokan nem tudják, de egy amerikai cég, a Vinnell képezte ki és szerelte fel a horvátokat, hogy le tudják győzni a szerbeket a háborúban.” Kérdésre, hogy szerinte Ukrajnában ma harcolnak-e ilyen egységek, annyit válaszolt: „…én mindig csak azt tudom mondani, hogy ha a blackwateresek tényleg ott lennének Ukrajnában, Ukrajna megnyerte volna a háborút.”

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése