2015. 11. 30.

Elegük lett Soros Györgyből az oroszoknak

Soros György által pénzelt szervezetet nyilvánított nemkívánatosnak az orosz legfőbb ügyészség, mint amely veszélyt jelent Oroszország biztonságára.
Még májusban lépett hatályba Oroszországban az az intézkedés, amely alapján nemkívánatos szervezetté nyilváníthatnak, és kitilthatnak nemzetközi szervezeteket az országból. A törvény bevezetése óta már több amerikai alapítvány is felkerült arra a listára, amelyet kiemelten figyelnek, ezek közül például a Stewart Mott Alapítvány és a MacArthur Alapítvány is maga jelentette be, hogy kivonul az országból.
Az oroszországi legfőbb ügyészség megerősítette, hogy immár a nyíltan a Soros György által finanszírozott szervezet, a Nyílt Társadalom Intézet is nemkívánatos szervezetnek minősül mostantól. 
A blogstar.hu által szemlézett cikk szerint nem csak az intézet, hanem egy másik, Soros nevéhez köthető alapítvány tevékenységét is úgy ítélték meg az illetékes szervek, hogy veszélyt jelent az orosz alkotmányos rendre, és a nemzet biztonságára.
Soros György a róla elnevezett alapítványán keresztül 1990-ben kezdte meg működését Oroszországban, majd 2003-tól más szervezeteken keresztül volt jelen tovább a pénzügyi spekuláns az országban, emlékeztet a Russia Today. Mint ismert, Soros a közelmúltban Ukrajnában kapott magas állami kitüntetést.
A törvény értelmében a nemkívánatossá minősített szervezetek tevékenységét befagyaszthatják, irodáikat bezárhatják, az általuk terjesztett anyagok is teljes tiltólistára kerülnek. Az ezen tilalmakat megszegő orosz állampolgárokat súlyos büntetésre, akár börtönre is ítélhetik.
Russia Today
magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése