2015. 11. 28.

Orbán Viktor kezeli legjobban a migránsválságot

A migránsválságot a vezető európai politikusok közül Orbán Viktor magyar miniszterelnök kezeli a legjobban, míg Angela Merkel német kancellár hozzáállása volt a legkevésbé megfelelő – vélik a csehek, akiknek a véleményét a prágai SANEP elemző- és kutatóközpont kérdezte meg és összegezte.
A migrációs válság kezelésével kapcsolatos felmérést, melynek eredményét pénteken hozták nyilvánosságra Prágában, országos mintán október végén készítették. A felmérésben a megkérdezettek 12 vezető cseh és európai politikus válsághoz való hozzáállását értékelték.A megkérdezettek 76,8 százaléka szerint Orbán Viktor magyar kormányfő jól kezelte a migránsválságot, ennek ellenkezőjét 11,3 százalék gondolja, míg 11,9 százalék nem tudott válaszolni.

A többi visegrádi ország kormányfője is remek mutatókkal rendelkezik

Milos Zeman cseh államfő hozzáállását a migránsválsághoz 72,5 százalék tartotta jónak, 21,1 rossznak, míg 6,4 százalék nem tudommal válaszolt.
A harmadik leginkább értékelt politikus Robert Fico szlovák miniszterelnök volt. Fico álláspontját 72,1 százalék minősítette jónak, 17,2 százalék rossznak, 10,7 százalék pedig nem válaszolt.

Az Orbán-Zeman-Fico hármas után következő politikusoknál a kedvező osztályzat már jóval alacsonyabb

David Cameron brit miniszterelnök migránspolitikáját a csehek 51,2 százaléka értékelte pozitívan, 31,2 százaléka negatívan, míg 17,6 százalék nem foglalt állást.
A következő két helyet vezető cseh politikusok foglalják el. Andrej Babis kormányfőhelyettes, pénzügyminiszter migrációval kapcsolatos ténykedését a megkérdezettek 48,5 százaléka tartotta jónak, Bohuslav Sobotka miniszterelnök esetében ez a mutató 35,5 százalékos.
A felmérésből kitűnik, hogy a csehek számára Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének és Angela Merkel német kancellárnak a migrációs politikája a legkevésbé elfogadható. Juncker ezirányú ténykedését 12,9 százalék, Merkelét pedig 12,7 százalék tartotta helyesnek. Juncker esetében az egyet nem értők aránya 64,6 százalék, Merkel esetében 72,6 százalék.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése