2015. 11. 15.

Egyiptomban tárgyalt a kopt keresztény egyház képviselőivel a PPKE rektora

Jelentős előrelépéseket hozott a katolikus-kopt keresztény kapcsolatokban Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora négynapos egyiptomi hivatalos látogatása.


Szuromi Szabolcs 2015. november 11. és 13. között folytatott hivatalos tárgyalásokat Kairóban és Maryutban az első öt évszázad keresztény örökségének közös feltárása, feldolgozása és az oktatásba történő átültetése kérdéséről; valamint a közös alapokon nyugvó katolikus-kopt egyházi kapcsolatok erősítéséről, beleértve a dogmatikai és egyháztani kérdéseket is.

Mindezt megalapozza az egyre erősödő – nemzetközi szinten és a katolikus egyházon belül is nagyra értékelt – együttműködés, amely a PPKE és a kairói Kopt Ortodox Kulturális Központ között áll fenn és fejlődik. Ezt egészítik ki azok a modern tudományos kapcsolatok, amelyek további – lényegi – fejlesztésének elemeiről a katolikus és a kopt fél kiemelkedően eredményes megbeszéléseket folytatott Kairóban.

Szuromi Szabolcs felkereste annak a huszonegy kopt keresztény mártírnak a nyughelyét, akik Líbiában kerültek fogságba, és akiket 2015. február 15-én végeztek ki iszlám szélsőségesek.
Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése