2015. 11. 14.

Hirdetés: 2015. november 15.



1. Ma van az Árpád-házi Szent Erzsébet gyűjtés. A Caritas az idei adományokat a hátrányos helyzetű gyermekek támogatására fordítja.  
2. A plébániai hitoktatásra várjuk a tanuló ifjakat.
3. Keresztelői felkészítő pénteken du. 5 órától.
4. Szombaton de. 10 órától ministránsképző.
5. Katolikus sajtótermékek kaphatók, köztük a Krisztus világa, 2015. november - Szemle a ministránsoknál, a kegytárgyasnál, a sekrestyében. A Krisztus világa színes, tartalmában gazdag folyóirat ára 1,50 lej.
6. Jövő vasárnap az egyházi év utolsó vasárnapja, Krisztus király ünnepe.
7. Holnaptól megkezdjük a Millenniumi templom orgonájának beépítését. Felszentelése f. év december 20-án, advent 4. vasárnapján kerül sor. 


Az adományozók hozzájárulását köszönjük. Akik még nem adományoztak, azok támogatását szeretettel várjuk. 
 

A csíkszeredai Millenniumi-templom 2001-2003 között épült. A templom berendezéséből még csak az orgona hiányzik. E templom az organikus építészet egyik erdélyi remeke, és galériájának (kórusának) tere csak olyan orgona megépítését teszi lehetővé, amely Makovecz Imre elgondolása szerint illeszkedik a megépített örökségbe. A tervet Makovecz Imre csíkszeredai munkatársa, Bogos Ernő műépítész készítette.
Plébániánk az előírások szerint megpályáztatta az orgonaépítést, és a beérkezett három pályamunka közül a csíkszentsimoni Sándor G. Péter orgonaépítő és társai készítette tervet és árajánlatát fogadta el.

Templomunk az orgonával válik teljessé. Az orgona építés célja, hogy az istentisztelet alkalmával nyújtson jó szolgálatot, továbbá emelje Csíkszereda kulturális és zenei életét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése