2015. 11. 02.

Európa jövője az erős családban rejlik

Közel húsz ország képviseletével, hat európai miniszter részvételével indul csütörtökön a Budapesti Demográfiai Fórum. A három napos konferencia célja a demográfiai folyamatokkal kapcsolatot kérdéskörök megvitatása, így az európai népesedés helyzetének megvitatása a család, gazdaság, foglalkoztatáspolitika és a migráció összefüggésében.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott rendezvényen felszólal többek közt az Oliver Letwin, az Egyesült Királyság Miniszterelnöki Hivatalát vezető miniszter, Jan Fígel, a szlovák köztársaság Nemzeti Tanácsának Alelnöke, Vincenzo Palgia bíboros, a Pápai Családi Tanács elnöke, valamint Litvánia, Málta, Csehország, Bulgária, Törökország szociális minisztere.
A három napos rendezvény második napján a jelenlévők népesedés kérdéseit vitatják meg különböző aspektusból. A szakma krémjét képviseli többek közt Csíkszentmihályi Mihály, Amerikában élő professzor, Gerard-Francois Dumond, a Paris-Sorbonne egyetem professzora, illetve Márki Pál, az Európai Nagycsaládosok Szövetségének elnöke.
A példaértékű rendezvényről Balog Zoltán, Emberi erőforrás miniszter úgy fogalmazott: olyan fontos kérdések kerülnek napirendre, amelyek Európa jövőjére vonatkozóan meghatározóak. – Az egész kontinenst sújtó népesedési hullámvölgyet két úton lehet kezelni. Egyfelől a migráció pótlásával, másrészt a belső erőforrásokra építve. Ez utóbbi a nehezebb út, de mi ezt az utat választjuk, mert ezt tartjuk helyesnek.

magyaridok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése