2015. 07. 23.

A hiteles és vitézebb székely vezetőt kell megtalálnunk 2016-ig



A Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom fennállásának 25. évfordulója alkalmával, március 19-én Kongresszust tartott Brassóban. Utána fórumokat tart, ahol közéletünk elemzésére szentel időt. Ezzel is a nemzeti összetartozást akarja erősíteni. Ezért az országalapító Szent István királyt tekinti mérvadó vezetőnek, aki ismerte talentumait, hivatását és azokat a legnagyobb mértékben a magyar nép szolgálatában kamatoztatta. A jó vezető úgy dolgozik, mintha minden rajta múlna, hogy Krisztus szeretete uralomra jusson az emberek szívében.
Vezetőnek lenni magatartás. A vezető, vagy akit vezetővé tettek, annak mindennapi kötelessége tudatosítani a célt, megfogni a munka elejét és a tagokat közös cselekvésre sarkallni.
Ma vezetőnek lenni keresztet jelent. Kereszt azért, mert a rosszindulatú- és érdekemberek szüntelen támadásának célkeresztjébe kerül a vezető. Olyan világot  élünk, amikor az államfőktől le a polgármesteri hivatalig mindenki gyanúsítható és meghurcolható. Addig, amíg ügyüket tisztázzák, azalatt mandátumuk is lejár, vagy lemondanak a politikai nyomás súlya alatt.
Ma mindenki sebezhető hazai és EU-s szinten is. Az EP liberális irányítás alá került, 2011 óta állandó támadják a keresztény értékeket valló Magyarországot és a magyarságot. Az egyik lengyel EU-képviselő, aki 2013 június végén a Magyarországról folyó európai parlamenti vitában az utolsó hozzászólók egyikeként a következőt mondta:“Orbán úr, szeretnék bocsánatot kérni öntől azért, ami ebben a teremben zajlik. Európa alapító atyái most minden bizonnyal forognak a sírjukban. Ami itt folyik, az bosszú az Ön sikeres konzervatív kormányzásáért. Orbán úr, a nemzetközi tőke utálja Önt, mert megadóztatja. A baloldal utálja Önt, mert a keresztény értékeket beleírták az alkotmányukba. A szocialisták utálják Önt, mert Ön egyértelmű diktatúraként ítélte el a szocializmust. De ami nem öli meg Önt, az csak erősíteni fogja. Minden jót kívánok önnek, éljen a szabad Magyarország!” 
Keresztény értékeink védése és értékteremtésünk adja azt a lelki többletet, amelyre ma Európának és a világnak szüksége van. „Az Európai Unió mindaddig "befejezetlen projekt marad", amíg a kontinens keresztény gyökereiről szóló passzus nem kerül a helyére” – mondta Orbán Viktor.

Az RMKDM által megfogalmazott elvek és célkitűzések életre váltása számunkra létkérdés. Céljainkért küzdeni kell a román törvényhozásban, a parlamentben és a szenátusban. Oda pedig képviselőket kell küldeni. Az államelnök július 20-án kihirdette a 2016-ra vonatkozó új választási törvényt. A képviseleti norma szerint 73 ezer állampolgárra jut egy képviselő, és 168 ezerre egy szenátor. A parlamenti küszöb 5%-os marad.  
Az új választási törvény sem teszi lehetővé, hogy két magyar párt jusson be a román parlamentbe. Egy tanítómese talán jól jön ma is: A vaddisznó egy fa mellett állt, és köszörülte az agyarait. A róka megkérdezte, hogy miért feni a fogát, mikor sem vadász, sem más veszély nem fenyegeti. A vaddisznó így válaszolt: "Nem oktalanul teszem ezt. Ha ugyanis veszély fenyeget, nem akkor kezdek foglalkozni a köszörüléssel, hanem a készet használom." A mese azt tanítja, hogy a veszélyekre előtte kell felkészülni. A választásokra nekünk is.
 De a pártok sárdobálása miatt a csalódott, kiábrándult szavazókat, választókat ki és hogyan fogja megszólítani? 
Az RMKDM az erdélyi magyarság jövőjéről és útjáról beszélt július 22-én Sepsiszentgyörgyön tartott fórumán, mely Petőfi ránk vonatkozó megállapításával zárult. Petőfi a Vojszlova-i ütközet után  A székelyek című versében honvédőink vitézségéről így írt: „Csak nem fajult el még a székely vér! Minden kis cseppje drágagyöngyöt ér!” Versét e kísérő sorokkal küldte fel Debrecenbe: „a székely csak egy feltétel alatt ily vitéz, ha vezére még vitézebb.” 
Nekünk a hiteles és vitézebb székely vezetőt kell megtalálnunk 2016-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése