2015. 07. 09.

Románia jó pénzért befogadna 2000 migránst

Forrás: promenad.hu
Különös ez a Románia. Ceauşescu idejében eladták pénzért a 700 éve itt élő szászokat, a 250 éve itt élő svábokat, a 19. század végén betelepült zsidókat. A 20. század legnagyobb rabszolgapiaca Románia volt. Ezt még nem tették jóvá, mert akiket pénzért eladtak, azoknak az ingatlanjaiba beültek az ingyenélők.
Az 1989-es változás után a sok munkanélküli külföldre emigrált,mert munkahelyet az ország nem biztosít.  Az emigránsok (3 millió) hazaküldött pénzével gazdagították az országot. Az emigránsok, munkakeresők egy része nem fog haza jönni.
2015-ben pedig kész  az ázsiai, afrikai migránsokat pénzért befogadni!
Ez erkölcstelen magatartás.
De olvassák a tudósítást:
**

Románia csaknem kétezer migráns befogadására vállalkozik: erről Bukarest az Európai Tanács titkárságát is értesítette – közölte az Europa FM kereskedelmi rádió csütörtökön.

A hírforrás nevük elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőktől úgy tudja: Románia Olaszországtól és Görögországtól venné át a menekülteket. Elszállásolásukat, étkeztetésüket és a velük kapcsolatos konzuli szolgáltatásokat az EU fejenként hatezer euróval támogatja, az összeget azonban Románia állítólag kevesli.

A migránsokat hat befogadó központban helyeznék el, közöttük a kétszáz ember ellátására alkalmas temesvári vészhelyzeti tranzitközpontban (VTK), amelyet az ENSZ menekültügyi főbiztosságának (UNHCR) hivatala és a román kormány közötti megállapodás nyomán nyitottak meg 2008-ban.


Az Arad megyei Újpanádon (Horia) is van menekültközpont, az egyelőre nem került szóba.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése