2015. 07. 19.

Jelenleg Görögország a nyugat prédája

Warren Buffett amerikai befektető (képünkön), a Berkshire Hathaway vállalatcsoport vezetője és Johnny Depp amerikai színész is csatlakozott azon gazdag üzletemberek és világsztárok hosszú sorához, aki az elmúlt években szigeteket vásároltak Görögországban - közölte a londoni székhelyű Proto Organization ingatlancég.

Buffett Alessandro Proto olasz milliomossal, a The New York Times amerikai napilap egyik részvényesével megvette az 1,2 négyzetkilométeres St. Thomas szigetét, amely a pireuszi kikötőt övező öbölben fekszik. A vásárlást a héten hozták tető alá, a sziget 15 millió euró értékben cserélt gazdát. Buffett és Proto ingatlanfejlesztési céllal vásárolta a szigetét. Johnny Depp az Égei-tengerben fekvő Strongylo szigetét vette meg 4,2 millió euróért.

Amint arról beszámoltunk, akár az MNB ingatlanvásárlási programjába is simán beférne egy görögországi szigetvásárlás.
"Jelenleg Görögország préda, amelyet számos befektető mohón megkívánt. Az Európai Unió által biztosított újabb hitelt követően világos, hogy a mostani a legjobb alkalom arra, hogy befektessenek Görögországban" - hangsúlyozta Steven Taylor, a Proto Organization szóvivője.

Manapság mintegy 40 magánsziget vár eladásra. Az elmúlt hónapokban több híresség, köztük Angelina Jolie és Brad Pitt is jelezte, hogy görög szigetvásárlás iránt érdeklődik.

napi.hu

1 megjegyzés:

  1. Miután évtizedekig a Nyugat ELTARTOTTJA volt, most nagy kegyesen elad néhány lakatlan és kopár szigetet a mintegy tízezerből, mert van aki pénzt adjon ezekért. Görög üzlet...

    VálaszTörlés