2015. 07. 12.

Elsőmise Csíkdelnén

Ötvennyolc év után ismét primíciának adott otthont a csíkdelnei Keresztelő Szent János római katolikus templom, ahol Obermájer Ervin-István újmisés mutatta be a legszentebb áldozatot. Első ünnepélyes szentmiséjén zsúfolásig telt meg a „pusztában álló” templom.
Primicia Csikdelnen (5)_b
Obermájer Ervin-István 1989. december 4-én született Sepsiszentgyörgyön, de szülőfalujaként tekint Csíkdelnére, ahol kilenc hónapos kora óta nevelkedett. 2004-2008 között a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium tanítványaként fogalmazódott meg benne, hogy a papi hivatást válassza, így 2008 nyarán jelentkezett a gyulafehérvári Hittudományi Főiskolára.
Legutóbb 1957. június 23-án volt primícia a delnei templomban, amikor a boldog emlékű Bálint Lajos, Erdély első érseke mutatta be első ünnepélyes szentmiséjét.
Primicia Csikdelnen (6)_b
Az újmisés papi jelmondatát János evangéliumában találta meg: „Az én eledelem, hogy annak akaratát teljesítsem, aki küldött, s elvégezzem, amit rám bízott.” A szentmisében hálát adott a születésért, a hitért, a meghívás kegyelméért. A szentmisében megemlékezett édesapjáról, aki nem érhette meg ezt a szép napot, imádkozott családjáért, rokonságáért, a papi közösségért és az egyházközség lelki megújulásáért. Ugyanakkor köszönetét fejezte ki a gyakorlati-pasztorális évben megtapasztalt felé irányuló szeretetért a szombatfalvi, valamint a kézdiszentléleki egyházközség lelkipásztorainak és híveinek.
Primicia Csikdelnen (8)_b
László Attila szombatfalvi plébános hasznos tanácsokkal látta el az újmisést: „e pusztában álló magányos templom, melyet ma erővel tölt meg az ünnepünk, mindig emlékeztessen: a közösség nem a falakon múlik, hanem a kapcsolatokon, ahogy azt az első pünkösd megragadtatta” – emelte ki az Igehirdető. A szentmise végén újmisés áldásban részesültek a hozzátartozók, a papság és a kispapok, végül minden jelenlévőre Isten bőséges áldását kérte.
Obermájer Ervin-István a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János Plébánián kezdi meg papi szolgálatát augusztus elsejétől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése