2015. 07. 23.

Városnapokra készül Csíkszereda

A hagyományokhoz illeszkedő kínálattal készültek az idei Csíkszeredai Városnapokra – így jellemezte Antal Attila alpolgármester a négynapos rendezvénysorozat programját, amelyet csütörtökön mutattak be a városházán.
promenad vn 004_b
Július 30.– augusztus 2. között a Szabadság téri színpadon olyan együttesek lépnek majd fel, mint a Kiscsillag vagy a Compact Disco, az Origo-színpadon pedig főként helyi zenekarokkal ismerkedhet meg a közönség.
„Tizenegy évvel ezelőtt úgy döntöttünk az akkori kollégáimmal, akik sajnos most nem részei a csapatnak teljes egészében, hogy a Csíkszeredai Városnapokat egy városünnepnek határozzuk meg, ahol megpróbáljuk megmutatni a város szebbik arcát önmagunknak és a vendégeknek. Hangsúlyt helyeztünk idén is arra, hogy értékeinket felmutassuk” – foglalta össze a városnapok lényegét Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere. Éppen ezért arra törekedtek, hogy idén is a városnapok szervezésébe partnerként vonják be a helyi alkotókat, akik értéket teremtenek nemcsak a művészet, hanem más szolgáltatások terén is. Példaként említette, hogy többek között autómodell-versenyt is fognak tartani a rendezvénysorozat részeként. A tavalyi városnapokhoz hasonlóan július 30. – augusztus 2. között bekapcsolják a nyüzsgésbe a Szabadság tér mellett a Majláth Gusztáv Károly teret, a promenádot, a Petőfi Sándor utcát, a Mikó-várt és a központi parkot is. A városnapok megszervezésére 300 ezer lej van előirányozva, ebből 250 ezer lejt az önkormányzat költségvetéséből fedeznek, 50 ezer lejt pedig támogatásból.
A Csíkszeredai Városnapok részletes programját az ablakos hirdetőtáblákban, a sajtóban, illetve szórólapokon teszik közzé, olvasható a város honlapján, illetve az esemény Facebook-oldalán is követhetik az érdeklődők. Bár a programok már csütörtökön megkezdődnek az önkormányzati labdarúgótornával, a hivatalos megnyitót pénteken tartják az ünnepélyes zászlófelvonással, ekkor mutatkozik be először szabad téren a Siculum Band Fúvószenekar. A négynapos rendezvény ideje alatt ugyanakkor az Authelp Egyesület végez jótékonysági gyűjtést.
promenad vn 010_b
Ezúttal is a Szabadság téren állítják fel a nagyszínpadot, ahol pénteken este fellép a Role, a Pankastic, a Kistehén és a Compact Disco. Szombaton a Bagossy Brothers Company, a Kiscsillag, valamint a Trupa Compact szórakoztatja majd a közönséget. Vasárnap a Kosz Szilveszter Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivál, a Defender, Szabó Balázs Bandája és a Balkán Fanatik lép színpadra. Az utolsó koncert után nem maradhat el a megszokott tűzijáték sem a városnapok zárásaként. Az Origo-színpadot a Petőfi Sándor utcában állítják fel, itt a helyi zenekarok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra, ismertségük növelésére. A sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők korábbi felhívására, miszerint jelentkezzenek helyi zenekarok fellépőnek, sokan érdeklődtek, és egy zenekart sem utasítottak vissza. Többek között zenélni fog a Nobody Elses, a Dirty Job, a Crisis Band és az L.S.D. együttes.
Pityókafesztivál
Tizenötödik alkalommal szervezik meg jövő szombaton a központi parkban a nagyon népszerű pityókafesztivált. Itt is számos népzenei együttes gondoskodik majd a jó hangulatról. Megtudtuk, hogy a főzőversenyre még július 25-ig várják a csapatok nevezését a szervezők.

székelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése