2015. 07. 25.

Valaki mondja meg Orbán Viktor miniszterelnök úrnak



2014. augusztus 3-án a Nyerges-tetői megemlékezésen Victor Ponta miniszterelnök jelenlétében elmondtam, hogy a székelység sorsa aggasztó, egy új Székely Kongresszusra van szükség a fennálló problémák megoldása végett. A székely ifjak Angliába, Hollandiába, Magyarországra vándorolnak ki, akár csak a néhány millió román honfitársunk Itáliába, Spanyolországba vagy más nyugati országba, akik nem térnek vissza. Ezzel a problémával országosan kell foglalkozni. Ezzel kellene foglalkozzon a Szász Jenő vezette Nemzetstratégiai Kutatóintézet, s nem a "gyöngyhalászattal"!!!! 

2015. július 25-én Orbán Viktor miniszterelnök úrnak valaki mondja meg, hogy a székelység problémája nemcsak a XIX. század végén lépte túl a helyi és állampolitikai kereteket és az egész magyarság nemzeti problémájává vált, hanem napjainkban is a magyarság égető problémája. A Székelyföldre úgy tekintettek a kortársak 1902-ben, a tusnádfürdői Székely Kongresszuson, mint a magyarság legkeletibb védőbástyájára.  
Az 1902-es Tusnádfürdői Székely Kongresszus üzenete

Nekünk székelyeknek szükségünk van egy új Székely Kongresszusra, amelyen együtt keressük a fennálló problémák megoldását. 
A Székelyföld sorsa napjainkban aggasztóbb, mint az ország más régióinak sorsa. Éppen ezért nem elég a Tusványos, nekünk határozottan egy új Székely Kongresszus kell. 
Lelkipásztori feladataim miatt nem tudok ott lenni Tusványoson. Ezért:

Valaki mondja meg Orbán miniszterelnök úrnak: egy új Székely Kongresszust kell szervezni!
Ebben segítsen!
Valaki mondja meg....


Hivatkozások:



1 megjegyzés:

  1. Tisztelt Főesperes Úr!
    Igazat adok Önnek abban, hogy:
    " ... a székelység problémája nemcsak a XIX. század végén lépte túl a helyi és állampolitikai kereteket és az egész magyarság nemzeti problémájává vált, hanem napjainkban is a magyarság égető problémája".
    Afelől viszont viszont komoly kételyeim vannak, hogy ezt Orbán Viktor tudomására hozva bármi is változna! Orbán Viktor tökéletesen érti a helyzetet, ugyanakkor Szász Jenő és 100 fős "intézete" Orbán Viktor és nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök helyettese Semjén Zsolt (aki még ráadásul kereszténydemokrata is!) közvetlen irányítása alatt munkálkodik a "gyöngyhalászaton"!
    Ön Főesperes Úr, azt is jól látja, hogy "A Székelyföld sorsa napjainkban aggasztóbb, mint az ország más régióinak sorsa." Mindez azonban kinek fáj? Ponta miniszterelnöknek biztosan nem, és minden jel arra mutat, hogy a magyar politikai hatalomnak sem! Erdélyi politiki pártjainknak meg ugyancsak nem!
    "Éppen ezért nem elég a Tusványos, nekünk határozottan egy új Székely Kongresszus kell. "
    Főesperes Úr! Ön komolyan gondolja, hogy az Ön által megszólítottak által megrendezendő Székely Kongresszus megoldást jelentene? Aligha, hisz az 1902-ben megrendezett sem fakasztott könnyeket az akkori magyar hatalom szemeiben, pedig akkor a Székelyföld éppen magyar uralom alatt volt!

    Amúgy önként vetődik fel a kérdés: kik is lennének ennek a kongresszusnak a résztvevői? Ugyanis a 2011-es népszámlálás során , melynek előkészítő kampányában az ön egyháza is tevőleges szerepet vállalt a székelyek statisztikai eltüntetésében, Romániában 1665 székely került hivatalosan lajstromba! Ennyi székelyről lehet tehát hivatalosan beszélni, ennyit számlál az ön által is emlegetett "székelység"!
    Ezért aggódik Ön is inkább a "Székelyföldért" és nem annak őslakós népéért a SZÉKELY NÉPÉRT! Nem ellenségeink által szervezett Székely Kongresszusra, hanem igazi, SZÉKELY NEMZETGYŰLÉSRE van szükség! Nemzetgyűlést pedig egy új, székelyek által megszervezett BELSŐ NÉPSZÁMLÁLÁS alapján , számbavett, magukat székelynek, vagyis a SZÉKELY NÉPHEZ tartozóknak valló és Székelyföldön lakó székely emberekkel lehet megszervezni és megtartani! Itt a lehetőség tisztelt Főesperes Úr, hogy híveit világosítsa fel arról, hogy senki másra, mint csakis magunkra számíthatunk! A Székely Népet kell ébreszteni és tudatosítani hogy végveszélyben van, mint történelmi közösség, mint a Székelyföld őshonos népe és mint hosszas történelmünk során, csakis a magunk erejére támaszkodva teremthetünk jövőt gyerekeinknek! Tisztelettel, Borsos Géza

    VálaszTörlés