2015. 07. 07.

Személyi változások a csíkszeredai Szent Kereszt Főplébánián

Érsek atyánk folyó év június 29-én  közölte a 948-2015 számú leiratában, hogy augusztus 1-i hatállyal T. Tódor Attila újmisést nevezte ki a csíkszeredai Szent Kereszt plébániára segédlelkészi minőségben.

Az újmisés, Tódor Attila július 5-én tartotta első ünnepélyes szentmiséjét szülőfalujában, Lövétén.
 **
A főpásztor 1056-2015 számú leiratában közölte, hogy Tisztelendő Şcheianu Ciprián-József brassói segédlelkészt nevezte ki plébániánkra segédlelkészi minőségben.

Michel Quist: A pap vasárnap esti imája
Nehéz mindenkit szeretni, és önmagamnak senkit meg nem tartani.
Nehéz melegen megfogni egy kezet, anélkül, hogy azt önmagamnak örökre megtartanám.
Nehéz fölébreszteni a szeretetet, - és mégis teljesen csak a tiéd maradni…
Nehéz mindenkinek mindene lenni, - és önmagam számára csak semmi és senki.
Nehéz olyannak lenni, mint többiek, és a többiek közt mégis más maradni.
Nehéz mindig csak adni, és soha nem kapni senkitől semmit.
Nehéz mindig mások bűnét, terhét hordani, amikor nemet mondani nem szabad soha.
Nehéz örökké mások titkát őrizni, ha a magunkét nem oszthatjuk meg soha senkivel.
Nehéz mindig mást bátorítani, segíteni, ha mi magunk soha nem lassíthatjuk le a lépteinket.
Nehéz mindig a gyöngéket támogatni, ha önmagunk senki vállára nem támaszkodhatunk
**
 Viszont két munkatársamat, T. Mihály Imrét és T. Csíki Szabolcsot saját kérésükre a Főpásztor máshová helyezte.  Az egyik kérte, hogy tegyék plébánosnak, a másik káplánkodni akar más helyen is, hogy ismerje meg jobban a főegyházmegyét.
Munkájukat köszönöm. Istentől megáldott eredményes szolgálatot és további jó együttműködést kívánok az érkezőknek és a távozóknak egyaránt.

Nagy szent Leó pápa imája jó papokért
Add meg papjaidnak - mennyei Atyánk - szolgálatodnak kegyelmét. Újítsd meg szívükben a szentségnek lelkét, hogy a tanítás melyet nekik kell adniuk, példájukkal közelebb vigyen minket hozzád. Szent Lelked ajándékaiból adj nekik Urunk, okos szerénységet, bölcs szelídséget, mértéktartást, jóságot, szívbeli tisztaságot, lelki szabadságot. Töltsd el őket teljesen szentséges szereteteddel, hogy egészen a Tieid legyenek és dicséretes módon éljenek, anélkül, hogy a dicséretet hajhásznák. 
Add meg nekik a kegyelmet, hogy a Lélek és test tisztaságában Téged dicsőítsenek, szeretetben éljenek és szolgáljanak Téged. Te légy az ő dicsőségük, örömük, vágyuk, Te légy szenvedésükben vígasztalásuk, a kétségek közt tanácsadójuk, az igazságtalanságok között védelmük, a betegségen orvosságuk. Engedd, Uram, hogy a Te közösséged pásztoraival békességben éljenek, hogy egykor jól adhassanak számot működésükről, s elnyerhessék az örök élet jutalmát. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése