2015. 07. 22.

Tusványos - 2015. - Nyitás



Ma, 2015. július 22-én 10 órakor ünnepélyes keretek között megnyílt a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismert nevén a Tusványos. Albert Tibor polgármester köszöntő szavai után Ft. Balázs-Hegedűs József plébános a következőket mondta:


Dicsértessék a Jézus Krisztus! Békesség Istentől! Jó napot adjon Isten! 
Tisztelettel és igen nagy szeretettel köszöntöm a 26. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismert nevén Tusványos szervezőit és résztvevőit.

Az idei mottó, Több mint fesztivál!, már nevében is jelzi, hogy a rendezvény több mint a Kárpát-medence magyarságának seregszemléje, több mint ünnepi játékok vagy ünnepi előadások sorozata. Itt a mindennapi életünkről lesz szó.
Elsősorban nemzeti létünkről és a szomszéd népekkel való kapcsolatunkról, valamint a magyarság értékvédéséről és értékteremtéséről.
Az értékvédést nemcsak a határon felállítandó drótkerítésre értem, átmenetileg az is kell, mert a történelmi helyzet ezt kreálta, az értékvédést atyáink hitének megvédésére vonatkoztatom, mert „politikai széttagoltságba, diaszpóra-létbe taszított kultúrákra jellemző módon a hagyomány, az apák hitének a megőrzése és továbbadása a legfontosabb!”
Ami az értékteremtést illeti, ahhoz életerős fiatalságra és munkahelyekre van szükség! Fáradozzunk tehát azért, hogy az elvándorlásnak gátat vessünk, munkahely-kínálattal pedig tartsuk itthon a magyar ifjúságot. 

Keresztény értékeink védése és értékteremtésünk adja azt a lelki többletet, amelyre ma Európának és a világnak szüksége van.  
Ha ezt tesszük, akkor A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez” – ahogy azt Nemzeti dalunkban Petőfi Sándor megírta. És naponta kérjük a Teremtőt Nemzeti imánkkal: “Isten, áldd meg, a magyart!”
És áldja meg a 2015. évi Tusványost is!

Krisztusvilága.ro 

559 éve szól délkor a harang 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése