2015. 07. 08.

Ezt is megértük: A románok örülnének a magyar továbbjutásnak

Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnöke szerint a román válogatott győzni szeretne a szeptemberi budapesti Európa-bajnoki selejtezőn – mint bármelyik más mérkőzésén –, de a döntetlent is pozitív eredménynek tekintené.

Az FRF elnöke az erdélyi Krónika napilapban szerdán közölt interjúban elmondta: a szövetség vezetősége két hónappal ezelőtt tervben rögzítette, hogy Románia a csoport első helyéről szeretne kijutni a 2016-os Eb-re. Az egy hónappal ezelőtti észak-írországi döntetlennek köszönhetően a román válogatottnak sikerült megőriznie az elsőségét, és a szövetség azt reméli, hogy ezt a szeptember 4-ei budapesti találkozó után sem veszíti el.

Kimondottan örülnék annak, ha Románia – mint említettem – csoportelsőként jutna ki Franciaországba, Magyarország pedig pótselejtező nélkül, a második helyről.


A szövetség elnöke azt is megállapította, hogy mindkét csapat helytállna a jövő évi kontinensviadalon.

A két válogatott szeptember 4-én játszik a magyar továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzést Budapesten. Tavaly októberben a bukaresti összecsapásuk 1–1-es döntetlennel zárult.

A magyar együttes 11 ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában. Vezetnek a románok (14 pont), mögöttük az északírek (13) a másodikok. A magyarok a románok elleni meccs után három nappal Belfastban játszanak az északírekkel.

MTI

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése