2014. 04. 26.

Az irgalom korszaka



Jézusom, bízom Benned!     
Szent Fausztina 1931. február 22-én kapott látomás alapján jegyezte fel: „Este, amikor a cellámban voltam, megpillantottam az Úr Jézust fehér ruhában. Egyik kezét áldásra emelte, a másikkal megérintette mellén a ruháját. Melléből a ruha nyílásán két hatalmas sugár tört elő, egy piros és egy halvány… Kis idő múlva azt mondta Jézus: Fess egy képet annak alapján, amit látsz, ezzel az aláírással: Jézusom, bízom Benned!” (Napló 47). „Azt kívánom, hogy a képet… húsvét után az első vasárnapon ünnepélyesen áldják meg. Ez a vasárnap legyen az Irgalmasság ünnepe!” (N 49). 
Az Egyház ezen a napon János evangéliumát olvassa fel, amikor a feltámadt Jézus megjelent az utolsó vacsora termében, s megalapította a bűnbánat szentségét (Jn 20, 19-29). Jézus legnagyobb ajándéka: a bűnbocsánat. Ezzel állandósítja az Isteni irgalmat a világ végéig. 
A feltámadt Üdvözítőt ábrázolja a kép, aki szenvedése és kereszthalála árán megváltott minket. A vér és a víz sugarai, Jézus megnyitott szívéből törnek elő, és tökéletesen fejezik ki Isten szeretetét az emberek iránt. Krisztus a következőket mondta: „A halvány sugár a vizet jelenti, ami a lelket tisztítja meg; a piros a vért, amely a lélek élete. Boldog, aki ezek árnyékában él” (N 299). A keresztség és a bűnbánat szentsége tisztítja meg a lelket, és legbőségesebben az Eucharisztia táplálja. Megigazulást nyer minden lélek, amíg bizalommal fordul Jézus irgalmához. Az ígéretek pedig örök üdvösség, a keresztény élet útján nagy előrehaladás, a boldog halál kegyelme és minden más kegyelem, amit az emberek bizalommal kérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése