2016. 02. 06.

Hirdetés: 2016. február 7.



1. Ma Főegyházmegyei gyűjtés van az ifjúságpasztoráció javára.
Elsővasárnapi szentségimádást a ¼ 1-es szentmise után tartjuk ¾ 5-ig. 
2. Hétfőn este 18.45 órakor a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége tart ülést az altemplomban. Várjuk a 30-40 év közötti férfiakat közös megbeszélésre.
3. A félévi egyhetes vakációban a plébániai hitoktatás is szünetel.
4. A héten, Hamvazószerdán kezdődik a nagyböjti szent idő, melynek célja húsvét ünneplésének előkészítése. Szerdán szigorú böjt van, vagyis tilos a hús fogyasztás. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett két másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. A háromszori étkezés alól fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. A nagyböjtben tartózkodjunk mindenféle zajos mulatságtól. Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és 18 órakor.
5. A nagyböjt péntek napjain böjt van, vagyis húseledelt nem eszünk. Ez 14 éves kortól kötelező.
6. Keresztúti ájtatosságot végzünk péntek du. fél 6-tól, vasárnap fél 5-től.
7. A keresztelői felkészítőt péntek du. 5 órakor tartjuk.
8. Február 11-én, csütörtökön, Lourdes-i Boldogasszony ünnepén van a Betegek Világnapja, az esti 6 órás szentmisén kiszolgáltatjuk a betegek kenetét a járóbetegeknek és időseknek. Az egészségünket ápolókért: orvosokért, ápolókért és munkájukat segítőkért imádkozunk. A persely adományt a Megyei Kórház Onkológiai osztálya megsegítésére adjuk.
9. A Márton Áron Emlékév keretében február 12-én, pénteken Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága és Hargita Megye Tanácsa Ünnepi Emléknapot tart Csíksomlyó-Csíkszeredában. Az ünnepi szentmisét Csíksomlyón fél 11 órakor Exc. Jakubinyi György és Mons. Tamás József püspök celebrálja, fellép a Szentegyházi Gyermekfilharmónia. 17 órakor kiállítás megnyitóra kerül sor a Márton Áron Főgimnáziumban.
10. Szombaton, február 13-án Exc. Jakubinyi György érsek úr 70. születésnapja. Imádkozzunk érte. Hálaadó szentmise a Gyulafehérvári székesegyházban 11 órakor.
11. Megjelent a Krisztus világa februári száma. Szó van benne a Lourdes-i Boldogasszony ünnepi betegek kenetének kiszolgálásáról, a nagyböjt más megközelítéssel, Szászrégen szórvány megyéjéről, hungarikumokról, művészetről és a gyermekekről. Tartalmában gazdag, színes lap ára: 1,50 lej. Megnézheted itt:Krisztus világa, 2016. Február - Szemle
12. Küldj egy Krisztus világa folyóiratot a szórványba. Aki  szeretne bekapcsolódni a szórványmisszióba, előfizethet a Krisztus világára. 36 lap egy évre + postai költség 100 lejbe kerül. Ezzel örömet szerezel és segíted őket, ahol nincs iskola „Hol a tanító nyíló ajakán/ Az ige-virág magyarul terem.” A tavaly 60 szórvány közösséget segítettünk. A támogatók – magán személyek vagy intézmények – nevét, valamint a támogatott szórvány nevét is, ha kérik leközöljük.
13. Házasság hete február 7-14. Előre hirdetjük, hogy a 8 hetes jegyeskurzust február 17-én, szerdán 18 órakor kezdjük a Millenniumi templom Mailáth-termében. 
14. Románia alkotmány módosításáért, hogy az Alaptörvénybe kerüljön bele: a házasság egy férfi és egy nő életközössége -  aláírásgyűjtést tartunk minden szentmise után a sekrestyében, hétköznap a plébánián.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése