2021. 03. 09.

Amikor ellopják a cipőt

A pályán végig kell futni - A fotón Jim Thorpe. A modern idők egyik legeredményesebb és legsokoldalúbb versenyzője, olimpiai aranyérmet nyert öt- és tízpróbában is. Ezenkívül profi kosárlabda-, baseball- és amerikaifutball-játékos volt. Alaposan megfigyelve a fotót láthatod, hogy különböző zoknit és cipőt visel. Ezzel nem divatot akart teremteni. A kép az 1912-es nyári olimpián készült a svédországi Stockholmban, ahol Jim Thorpe, az oklahomai amerikai-indián (meszkvaki nyelven Fényes Ösvény) az Egyesült Államokat képviselte atlétikában. Versenyének reggelén ellopták a futócipőjét. Szerencsére talált két cipőt egy szemetesben – ezeket viseli a fotón. 

Mivel az egyik cipő túl nagy volt, plusz zoknit kellett felvennie. Ezekben a cipőkben Jim aznap két aranyérmet nyert.
A történet arra emlékeztet bennünket, hogy az útunkban álló akadályokra ne hivatkozzunk kifogásként. Mi van, ha az élet nem igazságos? Mit teszel ellene?
Ellopott cipő, betegség, tönkrement kapcsolat vagy üzleti kudarc? Bármire is ébredtél ma reggel, ne engedd, hogy megakadályozzanak abban, hogy megfusd a pályádat!
Többet érsz el az életben, ha túllépsz a kifogásokon és folytatod a versenyt. Kereshetsz okokat vagy elérhetsz eredményeket – de mindkettőt nem lehet egyszerre.

(Forrás: LinkedIn)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése