2021. 04. 01.

Ételszentelés - Szeretetkosár 2021

  A jóváhagyott húsvéti ételszentelésről 

**

1. Plébániánk hívei kezdeményezték, hogy készítsünk Húsvéti Szeretetkosarat az idősek/egyedülállók, valamint a többgyermekes családok számára. 

Két féle Szeretetkosár készül: az idősek/egyedülállók kosarában 50 lej értékben, a többgyermekes családok kosarába 100 lej értékben élelmiszer termékek lesznek, amit szombaton készítenek el annak rendje s módja szerint, húsvét reggel 8 órakor megszenteljünk és továbbítjuk. Aki az akcióba be szeretne kapcsolódni, tegye borítékba adományát és a plébánián szíveskedjék leadni, vagy a postaládába betenni.


2. Ételszentelést Csíkszeredában húsvétvasárnap reggel 8 órakor tartjuk, amiről ma, nagycsütörtökön délkor a Városházán a részleteket megbeszéljük az állami szervekkel. 

A tervek szerint:

Egy nagy kereszt alakban lehet felállni: Észak-Dél és Kelet-Nyugat irányban. 

A Gál Sándor szobor - Oceán résztől a Temesvári sugárúton a Főtéren át az ortodox katedrálisig. 

A Kossuth utcában a Szent Kereszt templomtól a Márton Áron, BCR Bank körforgalmáig.

A Szakszervezetek Művelődési Háza előtt végezzük a szertartást, amit  közvetítünk a fecebookon, talán az erdélyi médiákon keresztül is.....

Ha élőadásunkba kapcsolódnak az idősek, akkor érvényes az ételszentelésük is! Az ételszentelést Mons. Tamás József ny. püspök úr fogja végezni.


 3. Emlékezzünk, hogy azt a fegyelmet és felsorakozást csak az tudja megszívlelni, aki maga is legalább egyszer részt vett. 
Az ételszenteléskor is kitűnik, hogy a székely katona nemzet, fegyelmezett és közösségét szolgálja. 
 

 

1 megjegyzés: