2021. 04. 03.

Húsvét-vigília 2021

1. Nagyszombaton este 8 órakor a Millenniumi-templomtéren tűzszenteléssel kezdjük a vigília-misét. A keresztségi fogadaloöm megújítására hozzanak gyertyát magukkal. Kikerülésre csak az asszisztencia megy. 2. Húsvétvasárnap, Urunk feltámadásának ünnepe. Az ételszentelést reggel 8 órakor megtartjuk a Főtéren, a Kossuth utcában 4 sorban, és a Temesvári utca kijelölt szakaszin szintén 4 sorban kell felfejlődni. A felállást a Főtéren kezdjük a Márton Áron szobornál. Maszkot kell viselni és 2 m távolságot be kell tartani. Ha a felállásban gondok vannak, akkor kérjenek eligazítást a karszallagos rendezők valamelyikétől. Ének után, könyörgés, húsvéti üzenet, megszentelés és zárásként elénekeljük a himnuszok.
A hatóságok is közreműködnek az ételszenttelés megtartásában. A közúti forgalmat vasárnap 7.45 és 9.00 óra között lezárják a Kossuth Lajos utcán, valamint a Temesvár súgárúton. Felhívjuk a hívek figyelmét, hogy az ételszentelést élőben közvetítjük a Szent Kereszt Plébánia facebook-oldalán. Akinek van székely ruhája merje felvenni, és a katona-nemzethez méltóan részt venni. Aki távolabb van, az az okostelefonján kövesse a szertartást. 3. Hívő lélekkel és zengő énekléssel megünnepeltük Urunk feltámadását. Mielőtt elbúcsúznánk megköszönöm mindnyájuknak, hogy komolyan készültek húsvét ünnepére és buzgón bekapcsolódtak nagyhét liturgiájába, szentségekhez járultak és áhítattal részt vettek a feltámadási szentmisén. Azoknak is köszönetet mondunk, akik adományaikkal vagy éppen a templom takarításnál vagy díszítésnél segítettek és betartották a járványügyi előírásokat. Isten fizesse!
4. A húsvéti ünnepélyes szentmisét fél 10-kor, 11, ¼1, és 18 órakor tartjuk. Szent József kápolnában fél 9 órakor. Szécsenyben 10 órakor szentmise és ételszentelés. 5. Húsvéthétfőn vasárnapi sorrendben végezzük a szentmiséket. A misék előtt és alatt gyónási lehetőség van. 6. Hétfőtől mindennap 18 órakor a szentmisét tőlünk közvetíti a Mária Rádió, kéthéten át. 7. Befejezésül mindnyájuknak, szeretteiknek és minden jóakaratú embernek kegyelemteljes húsvétot adjon a Feltámadt Üdvözítő.

1 megjegyzés:

  1. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN, A BIZTONSÁGOS SZABÁLYT-BETARTÓ, ÉTELSZENTELÉSRE A SORAKOZÓKAT,/ CSÍKSZEREDÁBAN A KERESZTEZŐDÉSES 2 FŐUTCÁN 4 SORBAN, ÓRIÁS ÉLŐKERESZTET ALKOTVA./

    VálaszTörlés