2021. 07. 24.

Hirdetés: 2021. július 25.

1. Ma van a Nagyszülők és Idősek I. Világnapja. Ferenc pápa üzenete: „A nagyszülőkre, akik megkapták az ajándékot, hogy meglássák unokáikat, nagy feladat vár: átadni az élet reménységét, megosztani a bölcsességet, elültetni a hit magvait, mint értékes örökséget.”

2. Július 28-án, szerdán dr. Csipak Lajos róm. kat. tanárra, főgimnáziumi régensre, plébániai kormányzónkra emlékezünk. 1947. december 31-én letartoztatták és bebörtönözték. Mindenét államosították. 1948 február végén nagyszebeni kényszerlakhelyre szállították, ahol 1960. júl. 28-án elhunyt. Nem temethették a csíkszeredai Szentlélek utcai temetőben levő sírhelyébe, ahol édesanyja nyugszik. Exhumálását kezdeményezzük. Érette megemlékező szentmisét végzünk  szerda este 7 órakor.

3. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órakor a felső hittanteremben.

4. A hónap utolsó szombatján szentségimádást tartunk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusért, délelőtt fél 12-kor kezdjük a beosztás szerint az esti szentmiséig.

5. Szíves figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót. Az Egyházközségi Apostol a bejáratoknál kaphatók, a Vasárnap hetilap a sekrestyében.

6. Ft. Mihály András tisztelendő munkatársunkat főpásztorunk új állomáshelyre küldte. Köszönjük itteni szolgálatát, és Isten áldását kérjük további életére.

7. Újmisés segédlelkészünket, a ditrói születésű Küsmődi Csongor-Ignácot köszöntjük. Augusztus 1-jével áll plébániánk szolgálatába. Imádkozzunk érte is, hogy öröm legyen neki papként szolgálni közöttünk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése