2023. 10. 14.

Hirdetés: 2023. október 15.

1. A rózsafüzér ájtatosságot végzünk vasárnap 10:30 órakor a nagymise előtt és hétköznap este fél 7 órakor, pénteken 6 órakor.

2. Hétfőn az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleivel tartunk értekezletet a Millenniumi templomban 17 órakor. A megjelenés kötelező.

3. A plébániai hitoktatásra várjuk a gyerekeket.

Pénteken: 3-4 óráig III. osztály I. csoportjának, 4-5  óráig a II. csoportjának.

4. A Millenniumi templom búcsús miséjét jövő vasárnap, október 22-én fél 1 órakor tartjuk. 

A búcsú napján a 11 órai szentmise kimarad. 20 éve szenteltük fel a Millenniumi templomot. A jubileumi búcsú szónoka Exc. dr. Kerekes László segédpüspök.

5. A búcsúra 3 napos lelki előkészítőt tartunk, amit P. Barnabás pálos atya vezet: csütörtök, péntek és szombat este 7 órakor.

6. A péntek 19 órakor szentmise a bérmálkozók részvételével. A szentmise után lesz a Héttorony fesztivál Makovecz mester emlékére. Halmos Béla öröksége kiállítás 18:30 órakor, és 20-21 óráig Dresch Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, érdemes és kiváló művész koncertje.

3. Október 21-én, szombaton Élő rózsafüzér az ifjúságért. Délután 15 órakor indulunk keresztaljával Somlyóra. Hívjuk a bérmálkozó ifjakat és az elsőáldozásra készülő gyermekeket és szüleiket is.

4. Krisztus világa októberi számát ajánljuk. Tartalomból:  Keresztény a világnézetünk?Évezredes örökségünk.  Örök evangélium – Belon Gellért püspök elmélkedése “… dobjátok ki…” a mai evangéliumról (Mt 22,1-13) Elmélyedni az életformában – 800 éves a ferences regula A Ferences Rend 800 éves Megerősített regula megírásnak az előzményeit mutatja be Fr. Urbán Erik ferences. A Keresztút mellékszereplői. XII. állomás: Jézus meghal a kereszten. – Kik álltak a kereszt alatt? A névszerint említett asszonyokat bemutatja –Jakubinyi érsek atya. Elmélkedő imádságunk a rózsafüzér az Istennel való barátság, együttlét vele, aki szeret bennünket. 210 éve született Petrás Ince János   A moldvai csángó-magyar pap, az első mgyar népdalgyűjtő életét mutatja be Virt László. Egy átfogó jel: a keresztvetés – a legtöbbször használt gesztus Isten működéséhez nyítja meg bennünk az utat. Szent Lukács – élete, írásai kvíz formában. Derűs oldal. Keresztrejtvény – János evangéliumának egy részletét találjuk és a szeptemberi lap megfejtőket. Molnár Gál Irén Őszi alkony című versével zárul a lap. A lap ára: 3,50 RON.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése