2023. 10. 21.

Hirdetés: 2023. október 22.

1. A Millenniumi templom jubileumi búcsúját tartjuk (ma). Az ünnepi szentmisét fél 1 órakor Exc. és Ft. dr. Kerekes László segédpüspök celebrálja. Csak a 11 órai szentmise marad ki.

2. Missziós vasárnap van, a missziókért végzett imádság napja. Ugyanakkor a vasárnapi persely adományukkal az Egyház misszióját támogatjuk. 

3. Hétköznap este fél 7 órakor végezzük a rózsafüzér ájtatosságot.

4. A plébániai hitoktatásra várjuk a gyerekeket.

Kedden: 0-I-II. osztálynak  3-4 óráig, 

               IV-V. osztálynak 4-5 óráig. 

A megbérmált ifjaknak 20-21 óráig van hitelmélyítő.

Csütörtökön: VI-VII-VIII. osztályosnak 5-6 óráig.

Pénteken: 3-4 óráig III. osztály I. csoport

      a II. csoportnak 4-5 óráig.

A bérmálkozók felkészítője pénteken 19-20 óráig.

5. Szombaton ministráns képző 10 órától.

6. A felnőttek részére hároméves hitbeli képzést indítunk. A képzés ingyenes, korhatár és diploma független. Mindig a hétvégeken, pénteken du. 17-20 óráig, és szombaton 9-13 óráig tartjuk a Szent József kápolnánál. Jelentkezni lehet a plébánián.

7. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világa októberi számát. A lap tartalomból: Keresztény a világnézetünk?Évezredes örökségünk.  Örök evangélium – Belon Gellért püspök elmélkedése “… dobjátok ki…” a mai evangéliumról (Mt 22,1-13) Elmélyedni az életformában – 800 éves a ferences regula A Ferences Rend 800 éves Megerősített regula megírásnak az előzményeit mutatja be Fr. Urbán Erik ferences.

A Keresztút mellékszereplői. XII. állomás: Jézus meghal a kereszten. – Kik álltak a kereszt alatt? A névszerint említett asszonyokat bemutatja – Jakubinyi érsek atya. Elmélkedő imádságunk a rózsafüzér az Istennel való barátság, együttlét egyik formája. 210 éve született Petrás Ince János   A moldvai csángó-magyar pap, az első magyar népdalgyűjtő életét mutatja be Virt László. Egy átfogó jel: a keresztvetés – a legtöbbször használt gesztus, Isten működéséhez nyítja meg bennünk az utat. Szent Lukács – élete, írásai kvíz formában. Derűs oldal. Keresztrejtvény – János evangéliumának egy részletét találjuk, valamint a szeptemberi feladvány megfejtőit. A lap Molnár Gál Irén Őszi alkony című versével zárul. Kapható a ministránsoknál.

8. Jövő vasárnap, október 29-én kezdődik a téli időszámítás. Csak az óra mutatóját visszük egy órával vissza.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése