2024. 01. 13.

Hirdetés: 2024. január 14.

1. Ma, január 14-én imakilencedünk második alkalma van, melyet Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggá avatásáért tartunk. Este fél 6 órától rózsafüzért imádkozunk, vezetik a Mária Légiósok. A szentmise után egy órás szentségimádást tartunk.

 2. Ma 16 órakor családos szentmise van. Várjuk a kisgyermekes családokat. 

3. A plébániai hittanórákra várjuk a diákokat. 

4. Tíz éve, hogy a pálosokat Hargitafürdőn hivatalosan is beiktatták. Imádkozzunk értük is.

5. Keresztények egységéért imahét Csíkszeredában január 15 – 21 között. Az idei Ökumenikus imahét mottója: „Szeresd az Urat, a te Istenedet…és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27) 

• Hétfőn 18 óra, – Millenniumi templom – Bálint Emil plébános. 

• Kedden 18 óra, – Szent Ágoston templom – Szatmári Szilárd ref. lelkipásztor.

• Szerdán 18 óra, – Református templom – Tamás János ev. lelkész. 

• Csütörtökön 18 óra, – Segítő Mária Bentlakás – Solymosi Alpár unit. lelkipásztor. 

• Pénteken 18 óra, – Evangélikus templom – Küsmödi Csongor Ignác segédlelkész. 

• Szombat 18 óra, –– Unitárius templom – Simó Gáspár spirituális. 

• Vasárnap 18 óra, – Csobotfalvi templom – Darvas-Kozma József plébános.

6. Kapható a Krisztus világa 2024. januári száma a ministránsoknál, a sekrestyében és a Kegytárgyboltban.  

A tartalomból: Megújuló közösség – Az ökumenikus imahét témája: „Szeresd Uradat, Istenedet... felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27) -, ehhez nagyon talál a Gyulafehérvári Érsekség 2024-es egyházi évre kitűzött célja is: „Újuljatok meg!” (Ef 4,23-24). Váljunk imával megújuló közösséggé, kilépő egyházzá, másokat is meghívva és buzdítva az egyházközségi aktív részvételre. A 300 évvel ezelőtt Antalfi János erdélyi püspökkel kezdődő katolikus megújulásból is meríthetünk, hiszen 1713 és 1849 között a gyulafehérvári egyházmegyében 142 új plébánia született, kapott lelkipásztort. A szerzetesrendek is visszatértek. A híveket a lelki igények vezették vissza… Napjaink pap hiánya, plébániák oldallagos ellátása, filiák árvasága: kihívások! Meg kell újulni, ezért barátkozzunk egyházunk tagjaival, tegyük barátainkká, imádkozzunk értük és akkor hívjuk meg közös vasárnapi imádságra, istentiszteletre, szentmisére, de minden vasárnap! Az Úr napja megünneplése nélkül nem jön létre keresztény közösség! Örök evangélium – elmélkedéshez társul Greccio örökösei vagyunk – Asztrik atya írása Szent Ferenc Betlehem állításáról. A római szentmisekánon szentjei 1. – Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya egy újabb sorozattal tárja fel liturgiánk gazdagságát. 40 éve halt meg Huber József – Gyulafehérvári püspöki titkár, majd irodaigazgató, később általános püspöki helynök életútját ismerteti Virt László. Az ifi rovatban: Mit akar velünk a Teremtő? – „Papnak megy a legszebb férfi!” – na, erre sokan felkapják a fejüket. A föld és ég rovat mellett nem hiányzik a derűs oldal, sem a Keresztrejtvény.

7. A ministránsok átvehetik a 2023-ban gyűjtött pontokért a jutalmat a szentmisék után. Hétköznap reggel 8 órától délután 4 óráig.
8. Városházán, pénteken délután 18 órától Botár István: Úttalan utakon. Csík régi, történelmi, hadi útjai című előadására kerül sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése