2024. 01. 20.

Hirdetés: 2024. január 21.

1. A keresztények egységéért Csíkszeredában tartott imahét záróestéjét ma, január 21-én este 18 órakor tartjuk a csobotfalvi Szent Péter és Szent Pál plébánia templomban. Az imahét mottója volt: „Szeresd az Urat, a te Istenedet…és felebarátodat, mint magadat.” (Lk 10,27) Köszönjük, hogy részt vettek az imahéten, hiszen minden megújulás közös imádsággal kezdődik.

2. Hargitafürdőn a Szent István pálos kolostorban 12:30 órakor ünnepélyes szentmise Esztergomi Boldog Özséb rendalapító tiszteletére, és megünnepeljük, hogy 10 évvel ezelőtt, 2014. január 26-án ugyanott a magyar Pálos Rendet hivatalosan és ünnepélyesen beiktatta Dr. Jakubinyi György érsek,  Msgr. Tamás József segédpüspök, számos pap, szerzetes és hivatalos személy jelenlétében. Az új alapítású pálos kolostorban P. Bátor Botond perjel, P. Balla Barnabás atya és Fr. Szűcs Imre testvér teljesít szolgálatot.

 
3. A plébániai hittanórára várjuk a gyerekeket. A program az Egyházközségi Apostolban negtalálható.

4. A ministránsok a szentmise után vegyék át a 2023-ban gyűjtött pontokra a jutalmat.

5. Pénteken keresztelői felkészítő 17 órától.

6. Szombaton 10 órakor ministránsképző.

7. Kapható a Krisztus világa 2024. januári száma a ministránsoknál, a sekrestyében és a Kegytárgyboltban. A tartalomból: Megújuló közösség – Az ökumenikus imahét témájával összecseng a Gyulafehérvári Érsekség 2024-es egyházi évre kitűzött célja is: „Újuljatok meg!” (Ef 4,23-24). Váljunk imával megújuló közösséggé, kilépő egyházzá, másokat is meghívva és buzdítva az egyházközségi aktív részvételre. … Napjaink pap hiánya, plébániák oldallagos ellátása, filiák árvasága: kihívások! A pap nélkül maradt plébániáknak, filiáknak a tehetős emberek segíthetnek, még pedig a Hiterősítő A-, B-, C-év homíliás könyvvel. Be lehet fizetni, amit megküldünk az erdélyi szórványoknak, kis közösségeknek, hogy vasárnapi igeliturgiát tudjanak tartani. Az ellőfizetők nevét és az általuk támogatott közösséget lapunkban közöljük. Tegyünk is, imádkozzunk is értük, mert az Úr napja megünneplése nélkül nem jön létre keresztény közösség! – olvassuk a vezércikkben. Örök evangélium – elmélkedéshez társul Greccio örökösei vagyunk – Asztrik atya írása Szent Ferenc Betlehem állításáról. A római szentmisekánon szentjei 1. – Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya egy újabb sorozattal tárja fel liturgiánk gazdagságát. 40 éve halt meg Huber József – Gyulafehérvári püspöki titkár, majd irodaigazgató, később általános püspöki helynök életútját ismerteti Virt László. Az ifi rovatban: Mit akar velünk a Teremtő? – „Papnak megy a legszebb férfi!” – na, erre sokan felkapják a fejüket. A föld és ég rovat mellett nem hiányzik a derűs oldal, sem a Keresztrejtvény. Ára: 3,50 lej.

8. Kapható a Hiterősítő és A Szentlélek szentsége a plébánián és a Kegytárgyboltban.

9. Városházán, pénteken 18 órától Dr. Holló László: ERKÖLCSÖS AKARNA-E LENNI A LÁTHATATLAN EMBER? című előadására kerül sor.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése