2014. 12. 21.

Kijevtől elfáradt fél Európa

Porosenko ismét pénzt kér az IMF-től

Porosenko ismét pénzt kér az IMF-től

Petro Porosenko ukrán elnök telefonos beszélgetés során kérte Christine Lagardeot, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatóját, hogy növeljék az országnak nyújtott pénzügyi támogatás mértékét.

A felek megvitatták Ukrajna jelenlegi helyzetét, a kötelezettségek teljesítését az IMF Stand-By program keretein belül, valamint egyeztették az együttműködés részleteit a közeljövőre nézve.
Az IMF misszió befejezte tevékenységét Kijevben, amelyet 2015 elején folytat majd.

**

Puskov: Kijevtől elfáradt fél Európa

Puskov: Kijevtől elfáradt fél Európa

Kijevtől elfáradt fél Európa, amiért folyton elutasítja a Kelet-Ukrajnával való tárgyalásokat – írta a Twitter oldalán Alekszej Puskov, az Állami Duma Külügyi Bizottságának vezetője.

Nem kevésbé fárasztóak az Európai Unió számára az állandó pénzügyi támogatásra vonatkozó igények sem – mondta a képviselő. Kijev hiú reményeket fűz az EU-hoz, miközben az S&P ügynökség leminősítette Ukrajna hitelminősítését a csődöt megelőző CCC szintre negatív kilátással – jegyezte meg Puskov egy másik üzenetében.
December 20-án a DNK vezetője, Alekszander Zaharcsenko kijelentette, hogy a kijevi vezetést nem érdeklik a tárgyalások, ezért a fehérorosz fővárosban tervezett találkozóra vélhetően nem kerül sor.

OH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése