2018. 10. 20.

Misszió és 1956


Szarvas Miklós SJ a taminhgi kínai misszióvezetője (középen kalappal)
Missziós vasárnap van. A felnőtt keresztény apostolkodás ünnepe. Fejlődő világban, ahol minden elmúlik, a fejlődést lezáró, el nem múló teljesség egyetlen útja a föltámadt Jézus Krisztus. 
Ő azzal küldte tanítványait élete és küldetése folytatására, hogy tegyenek tanítványává minden embert, azt is mondta: „Tanúim legyetek az idő és föld határáig.” 
Az Egyház tagjainak állandó missziós feladata a megújuló nemzedékek krisztusi életbe való bevezetése katekézissel (hitoktatás), és a még Krisztust nem ismerőket Krisztus nyomába hívó tanúságtevésben (életben, szóban) van. Mindnyájunk kötelessége imával és anyagi áldozattal támogatni a misszió ügyét. Ezt szolgálja a mai nap imája és a perselygyűjtés. Érezzük újra magunkénak az evangélium terjesztésének ügyét.

1956 - Egy arctalan pénzhatalom szét akarja verni Európát. 
Négy nagy lépését már megtette a történelem folyamán: az egyház elvetése (1517),  Jézus Krisztus elvetése (London 1717),  Isten elvetése (Moszkva 1917) és a keresztény nemzetállamok megszüntetése (Brüsszel 2017).  
Baj van az EU-ban! 
Mit tegyünk? 
Igazodjunk 1956-hoz! 
Fontoljuk meg Illyés Gyula mondását: „Magyar az, aki a magyarság múltjáért, jelenéért és jövőjéért felelősséget vállal.” 
Ugyanígy éljünk a hitben, mert minden a javunkra fog válni. (1Tessz 1,1-5b) Hála Istennek, hogy olyan vezetőink is vannak, akik népünket szolgálják. 
Értük is imádkozzuk: Isten, áldd meg, a magyart!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése