2023. 07. 08.

Hirdetés: 2023. július 9.

1. A csíkszeredai Régizene Fesztivál keretében  július 11-én, kedden este  a Szent Kereszt-templomban 21 órakor GÁBOR ELŐD (Románia): Sei Solo koncertjére kerül sor.

2. Július 15-én, szombaton a Gödöllői Forrás Kórus templomi koncertjét tartja a Millenniumi templomban este 20 órakor. Szeretettel várjuk híveinket is.

3. A megbérmáltak átvehetik a csoportképet a plébánián.

4. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órától.

5. A Krisztus világa júniusi száma kapható a ministránsoknál és a Kegytárgyboltban. A tartalomból: A keresztút mellékszereplői. IX. Állomás: Jézus harmadszor esik el a kereszt alatt – Jakubinyi érsek atya írása.  Exc. Bálint Lajos érsek 30 évvel ezelőtti írása – A kisebbségi jogok megsértése a Gyulafehérvári Érsekség területén. A különös kincsesláda gyerekeknek.

6. Templomba járó híveinkkel közöljük, hogy hétfőtől az új Római Misekönyvből végezzük a szentmisét. Ennek módosításai a következők:

- A bűnbánati imában: Kérem ezért a boldogságos, mindenkor Szűz Máriát  - mondunk.

- A felajánláskor a pap felhívása így hangzik: Imádkozzatok testvéreim, hogy az én áldozatom és a tiétek kedves legyen a mindenható Atyaisten előtt.

- Az áldozás előtt: Íme az Isten Bárányánál: Boldogok, akik meghívást kaptak a Bárány lakomájára. Ezután mondjuk: Uram, nem vagyok méltó rövid imát.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése