2018. 09. 18.

Kifele az új pogányság sötétségéből!


II. János Páltól kérdezték szolgálata kezdetén: Miért vallásos a lengyel nép? „A lengyel nép azért vallásos – válaszolta a pápa –, mert mindenki imádkozik mindenkiért.”

A mi vallásosságunk is legyen imádkozás és engesztelés. Kérjük a szent angyalokat és királynőjüket, a Szűz Anyát, hogy vezessenek ki bennünket „az új pogányság sötétségéből a Szentlélek világosságába.” 
A Szent Szűz ezt mondta Natália nővérnek: „Nagy a világ, sok az ország, de csak egy a tulajdonom belőlük: Magyarország. Az oltalmam alatt vagytok... a világ végezetéig. ... Magyarország nem pusztul, hanem tisztul!” Az égi oltalom nem azt jelenti, hogy nem érnek bennünket csapások, megpróbáltatások, hanem azt, hogy Isten a kísértéssel együtt a szabadulás lehetőségét is megadja, hogy kibírjátok” (1Kor 10,13). Ez a tisztulás jele.

Az engesztelést Jézus így magyarázta meg Natália nővérnek: „Engesztelés alatt elsősorban az életjavítást értem, ami abban áll: Aki eddig káromkodott, az dicsérjen engem, aki lopott, ne lopjon, aki felebarátját gyűlölte, szeresse és tegyen jót vele, aki a testnek élt, éljen a léleknek, aki a többi parancsaimat elvetette, az tartsa meg azokat, mert csak így lesz teljes az engesztelés.”  
Legyünk engesztelő nemzet, tisztítsuk meg lelkünket, mert ha egy nép nem az Úrtól kapott küldetését tölti be, megszűnik a történelme, élete értelmét veszíti. Minden fennmaradó nép értelmes és maradandó életre lett kiválasztva, csak maradjon meg a hitben. Legyen olyan hűséges és olyan jó mint Szent Mihály. 

Imádkozzunk népünkért:

Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának,  a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le.
Tekints reánk, válságos időket élő népedre  és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát.
Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet.
Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és ami boldogulásunkra váljék.
Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király -  könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése